CAFÉ SOCIETY

Direcció i guió: Woody Allen País: Estats Units Durada: 96 min Any: 2016 Gènere: Comèdia romàntica Interpretació: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll, Jeannie Berlin, Ken Stott, Anna Camp, Gregg Binkley, Paul Schneider, Sari Lennick, Stephen Kunken Música: Diversos Fotografia: Vittorio Storaro Distribuïdora: Aurum Producciones Estrena a Espanya: 26/08/2016

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en català

SINOPSI

Hollywood, anys 30. Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) és un jove amb ganes de menjar-se el món. El seu desig, per sobre de tot, és dedicar-se a la interpretació. Per això, es trasllada de Nova York a Los Angeles amb la idea de fer-se un lloc en el món del cinema. Allà aprofita els contactes del seu oncle Phil Stern (Steve Carell), un ferotge i totpoderós magnat de la indústria cinematogràfica. Serà llavors quan conegui Vonnie (Kristen Stewart), la glamurosa secretària del seu parent, que mira amb escepticisme el fulgor de les estrelles.

Sense poder evitar-ho, Bobby s'enamorarà perdudament de Vonnie, encara que el que no sap és que ella és també l'amant secreta del seu oncle. Tots tres protagonitzaran un triangle amorós d'incert resultat, amb fletxes i ruptures, mentides i desenganys, tot això amanit pel romàntic context del Hollywood dels anys 30, els locals de jazz, i també per la presència d'alguns gàngsters.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

La representació del fatalisme

Ja no es fan pel·lícules així. I això, malgrat la seva puntualitat anual, converteix Woody Allen en un director únic i Cafè Society en una anomalia. Una raresa que, és de témer, potser no sigui compresa per una part del públic. Cada vegada més, Allen continua portant a l’extrem el seu concepte del cinema, el seu model de representació, amb recursos formals i narratius més personals, sobretot en el cinema que vivim. La seva última pel·lícula és una nova demostració de llibertat; també de transcendència a partir de la senzillesa, de complexitat des de l'absència d'afectació.

[...] Cafè Society és una oda romàntica sobre els bells i els maleïts, sobre l'eròtica del triomf i el fracàs, sobre el fatalisme de l'amor. El relat de dos joves tristos que, davant la impossibilitat d'aconseguir el que es desitja, potser es conformin amb el que tenen, o amb el que els arriba. I això és immortal.

L'absolutament únic és la manera com Allen ho explica. En el cinema d'avui (gairebé) ningú utilitza un narrador omniscient que, com el déu que tot ho sap, per fora i per dins, fins i tot subratlla actituds, subtextos i accions. I, per si quedés poc dubte, aquest narrador en off és el mateix Woody, amb el seu concepte de vida, amb la seva saviesa sobre les relacions [...]. El director novaiorquès aplica la seva llibertària metodologia cinematogràfica recuperant per a la unió entre seqüències l'ús de cortinetes, clàssiques en aquells anys trenta, tot i que només en les escenes de Los Angeles, com un acudit privat més, i, sobretot, accentua gairebé tota l’estona el fet que som davant, i aquesta és la paraula clau, una representació de la vida. [...] Pel·lícules com aquesta, en qu tot i que el seu interior sigui fins i tot cruel ("La vida és una comèdia escrita per un còmic sàdic"), hi ha un vel de meravellosa i inusual impostura de la imatge i del relat, amb més travellings i grans angulars que mai en el darrer cinema del geni. Alguna cosa en què potser hagi tingut a veure el mestre Vittorio Storaro, en el seu primer treball per a Woody al capdavant de la fotografia, i el primer en digital de tots dos. Una col·laboració que, en principi, no podia ser més perillosa en unir la meticulositat extrema del fotògraf i la espontaneïtat màxima del cineasta, però que llueix, tèbia i bella, com la llum de les espelmes en una de les millors seqüències.

Segur que les múltiples referències a actors i directors del Hollywood de l'època, circumstancials i banals, es podrien haver treballat més; cert que no som davant d'una de les seves grans obres. Però anar per lliure amb una pel·lícula anual sent un octogenari, i acabar llegant, amb una cadència de mestre, dos històrics primers plans dels protagonistes filmats amb un lleuger travelling semicircular, i resumir amb un enlluernador encadenat el que és el fatalisme de l'amor, no està a l'abast de qualsevol.

Javier Ocaña – El País

 

 

 

 

DIVENDRES 4

L'orchestre des aveugles, de Mohamed Mouftakir
Marroc - 2015 - 110 min

Et Romeo a epousé Juliette, de Hinde Boujemaa
Tunísia - 2014 - 18 min

La familia chechena, de Martín Solá
Argentina - 2015 - 60 min

Un métier bien, de Farid Bentoumi
França - 2015 - 24 min

Fusells o pintades. La lluita no violenta del poble sahrauí, de Jordi Oriola Folch
Espanya - 2016 - 52 minuts

El viento sabe que vuelvo a casa, de José Luis Torres Leiva
Xile - 2016 - 102 min

Cómo funcionan casi todas las cosas, de Fernando Salem
Argentina - 2015 - 93 min

El enemigo, de Aldemar Matias
Cuba - 2015 - 26 min

Las elegidas, de David Pablos
França, Mèxic – 2015 - 105 min

DISSABTE 5

Maquinaria panamericana, de Joaquin del Paso
Mèxic, Polònia - 2016 - 86 min

Alba, de Ana Cristina Barragán
Equador - 2016 - 98 min

Viejo calavera, de Kiro Russo
Bolívia, Qatar - 2016 - 80 min

Clever, de Federico Borgia i Guillermo Madeiro
Uruguai - 2015 - 83 min

Inhebek Hedi, de Mohamed Ben Attia
Tunísia, Bèlgica, França, 2016 - 88 min

Forushande (The salesman), d'Asghar Farhadi
Iran, França - 2016 - 125 min

À peine j'ouvre les yeux, de Leyla Bouzid
Tunísia, Bèlgica, França - 2015 - 102 min

DIUMENGE 6

Eshtebak (Clash), de Mohamed Diab
Egipte, França - 2016 - 97 min

Ave Maria, de Basil Khalil
Palestina - 2015 - 15 min

Dégradé, de Arab Abunasser i Tarzan Abunasser
Palestina, França, Qatar - 2016 - 85 min

Gulistan, Land of Roses, de Zaine Akyol
Alemanya, Canadà - 2016 - 84 min

Mañana a esta hora, de Lina Rodríguez
Colòmbia, Canadà - 2016 - 85 min

Yo no soy de aquí, de Maite Alberdi i Giedre Zickyte
Xile, Dinamarca, Lituània - 2016 - 26 min

Jonas e o Circo sem Lona, de Paula Gomes
Brasil - 2015 - 83 min

El acompañante, de Pavel Giroud
Cuba - 2015 - 104 min

DILLUNS 7

Ya tayr el tayer (The Idol), de Hany Abu-Assad
Egipte, Palestina, Argentina, Emirats Àrabs Units, Països Baixos, Qatar, Regne Unit
2015 - 84 min

May in the Summer, de Cherien Dabis
Jordània,, Estats Units, Qatar - 2013 - 100 min

Tánger Gool, de Juan Gautier
Espanya, Marroc - 2014 - 80 min

Theeb, de Naji Abu Nowar
Jordània, Qatar, Regne Unit, Emirats Àrabs Units - 2014 - 100 min

El viento sabe que vuelvo a casa, de José Luis Torres Leiva
Xile - 2016 - 102 min

Cómo funcionan casi todas las cosas, de Fernando Salem
Argentina - 2015 - 93 min


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: