BRIDGET JONES'S BADY

Direcció: Sharon Maguire Guió: Emma Thompson, Helen Fielding, Dan Mazer
País: Regne Unit Durada: 123 min Any: 2016 Gènere: Comèdia Interpretació: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, James Callis, Celia Imrie, Sally Phillips, Nick Mohammed, Joseph Harmon, Emma Thompson, Jill Buchanan, Attila G. Kerekes, Shonn Gregory, Perry Burke, Billy Totham, Mark Bowsher Música: Craig Armstrong Fotografia: Andrew Dunn Distribuïdora: Universal Pictures Estrena a Espanya: 16/09/2016


No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en castellà
SINOPSI

Després de trencar amb Mark Darcy, Bridget Jones, amb els quaranta acabats de fer i soltera de nou, decideix centrar-se en el seu treball i envoltar-se d'antics i nous amics. Per una vegada a la vida, Bridget sembla tenir-ho tot sota control. Però la seva vida amorosa pren una nova direcció quan coneix un elegant nord-americà anomenat Jack, un galant que té tot el que no té el Sr. Darcy. Descobreix que està embarassada, però no sap amb certesa qui és el pare.

(Filmaffinity.com)

CRÍTICA

La millor versió de Bridget Jones torna de la mà de la seva veritable ànima bessona, la directora Sharon Maguire. Benvingudes siguin!

"All by myself, don't wanna be...". Bridget Jones, vestida amb un pijama al sofà, escolta els primers acords de la que és ja la seva cançó de capçalera. Però només per uns segons, els que triga a canviar d'emissora, temps suficient perquè Sharon Maguire (El diari de Bridget Jones) posi les cartes sobre la taula: la filla pròdiga està de tornada, soltera i en la quarantena, però les coses han canviat. Les calces faixa i els propòsits d'any nou han donat pas a bicicletes estàtiques, triomf professional i un embaràs a tres amb Mark Darcy, etern ex, i Jack Qwant, nou tercer en discòrdia.

Torna l'hermetisme encantador de Darcy, el seu suèter del ren i la química amb Zellweger. I els momentassos en trio, com l'accidentat intent de ficar una embarassadíssima Jones per una porta giratòria, digne d'incloure en "les millors bridgetades". Qui no torna, llàstima, és Daniel Cleaver, únic capaç de fer perdre els estreps al personatge de Firth. El seu "suplent", Patrick Dempsey, que desenterra el vestit de príncep blau de La boda de mi novia o Encantada, no té la jovial vilesa que aportava Hugh Grant en el ménage à trois.

Torna, en definitiva, la millor Bridget, la de Maguire, que amb la seva hilarant i ridículament adorable malaptesa recupera l'essència d'aquella noia de trenta anys que va crear Helen Fielding. També la millor Maguire, la de Jones, després de demostrar a Incendiary que entén més del gènere femení que del dramàtic. Per alguna cosa la revelació d'aquesta entrega té nom de dona: la doctora Rawling (Emma Thompson) demana un spin-off a crits. Hem canviat d'emissora, però la melodia sona tan reconfortantment familiar.

Janire Zurbano – Cinemanía.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: