EL PORVENIR

Títol original: L'avenir Direcció i guió: Mia Hansen-Løve País: França Durada: 102 min Any: 2016 Gènere: Drama Interpretació: Isabelle Huppert, Edith Scob, Roman Kolinka, André Marcon, Sarah Le Picard, Solal Forte, Elise Lhomeau, Lionel Dray, Marion Ploquin Fotografia: Denis Lenoir Distribuïdora: Golem Distribución Estrena a Espanya: 23/09/2016

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Nathalie és una professora de filosofia en un institut de París. Li encanta la seva feina i és una apassionada de pensar, encara que també divideix el seu temps entre la família, els estudiants i la seva mare possessiva. Un dia el seu marit l'informa que se n'anirà amb una altra dona, però aquesta és només la primera d'una sèrie de males notícies que obligaran Nathalie a reinventar la seva vida.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

Isabelle Huppert té futur

De què va?: Nathalie és professora de filosofia en un institut. Ronda els seixanta, però està més activa que mai. La seva mare maniacodepressiva la tortura amb les seves trucades nocturnes i no sap que el seu marit l'enganya. D'un dia per l'altre, es troba més sola que la una, i amb tot per fer.

I què tal?: Superada l'ensopegada d’Edén, Mia Hansen-Love dibuixa un preciós retrat femení, eludint els tòpics associats a la crisi de l'edat madura. Cada vegada que Nathalie està a punt de plorar o enfonsar-se, la directora d’El padre de mis hijos talla a una altra seqüència per desdramatitzar el seu dolor, però sempre troba una fórmula perquè siguem conscients del que pateix. La pel·lícula, que també confronta Nathalie (portentosa Huppert) amb la generació dels que van ser els seus alumnes, posant sobre la taula el debat entre la necessitat de teoritzar la revolució i la urgència de dur-la a terme, sempre està en moviment, com el cap de la seva protagonista. No és gaire habitual que un film estigui tan preocupat per buscar una correspondència entre l'ebullició de les idees i l'acció en l'esfera privada, i a través d'aquesta correspondència ens parli de la psicologia d'un personatge amb el qual és impossible no empatitzar.

Sergi Sánchez – Fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: