UN MONSTRUO VIENE A VERME

Títol original: A Monster Calls Direcció i guió: J. A. Bayona i Patrick Ness País: Espanya Durada: 108 min Any: 2016 Gènere: Fantasia, drama Interpretació: Sigourney Weaver, Felicity Jones, Lewis MacDougall, Liam Neeson, Toby Kebbell, Geraldine Chaplin, James Melville, Garry Marriott, Joe Curtis, Kai Arnthal, Max Gabbay Música: Fernando Velázquez Fotografia: Oscar Faura Distribuïdora: Universal Pictures International Spain Estrena a Espanya: 07/10/2016


No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en castellà
SINOPSI

Conor O'Malley (Lewis MacDougall) és un noi de 13 anys que, a causa de l'assetjament escolar que pateix a l'escola, a més de la greu malaltia que pateix la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de fades, follets i altres criatures meravelloses, que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors.

A través de la finestra de la seva habitació, el protagonista pot entreveure un arbre que s'ha mantingut dret des de fa milers d'anys. Uns minuts després de la mitjanit, Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson que té gairebé cada nit des que la seva mare va començar el dur i inacabable tractament. No, aquest monstre és una mica diferent, i vol el més perillós de tot: la veritat. Podrà, aquest increïble arbre que ha cobrat vida en la seva imaginació, ajudar-lo a superar els seus problemes?

(Sensacine.com)

CRÍTICA

Bayona tanca la seva trilogia sobre la mort i la maternitat sense estar-se de res

[...] Quatre anys després d'arrasar en la presentació mundial de Lo imposible, Juan Antonio Bayona torna al Festival de Toronto amb la seva última pel·lícula espanyola abans de fer el salt definitiu a Hollywood amb l'esperada continuació de Jurassic World. Eren moltes les expectatives que hi havia sobre l'adaptació al cinema de l'emotiva novel·la de Patrick Ness, però Un monstruo viene a verme s'ha convertit en una de les primeres sensacions del festival després de les entusiastes reaccions de la crítica en la seva primera projecció al Scotiabank Theatre. L'espectacular aspecte visual de la proposta i, sobretot, l'emoció absoluta que inunda l'espectador són els culpables de l'èxit.

Amb Un monstruo viene a verme Bayona tanca la més que notable trilogia sobre la maternitat i la mort que van iniciar El orfanato i Lo impossble. Potser Bayona no és un autor en ús -mai escriu els guions dels seus projectes-, però amb només tres pel·lícules en la seva filmografia ja s'ha consagrat com un mestre del cinema de gènere. Pocs directors són capaços d’enfrontar-se a una cinta de terror, una de catàstrofes i un drama fantàstic i sortir impunes del desafiament. Sempre al servei de les històries que explica, el català s'ha convertit en un sensacional narrador d'imatges que en la seva última pel·lícula commociona el públic amb la història d'un nen que és incapaç de bregar amb la greu malaltia de la seva mare. La proposta ho aconsegueix en els seus dos equilibrats fronts: la complicada relació del jove Conor amb el monstre i les conseqüències personals que té "la veritat" que el nen s'amaga a si mateix i a tot el que l'envolta (unes estupendes Sigourney Weaver i Felicity Jones que aprofiten cada escena que tenen).

Des de l'aclaparadora banda sonora de Fernando Velázquez fins als espectaculars efectes visuals i el preciosista disseny gòtic de producció, tot juga a favor d'obra d'una pel·lícula que abraça l'emoció sense avergonyir-se’n. Aquest és un dels nombrosos punts en comú que Bayona té amb Steven Spielberg, un altre director que buscava convertir cadascuna de les seves pel·lícules en un esdeveniment sense haver de renunciar per això a oferir-li una experiència que l'espectador recordi un cop surt del cinema. Un monstruo viene a verme definitivament ho aconsegueix.

Daniel Martínez Mantilla – Fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: