LA REINA DE ESPAÑA

Direcció i guió: Fernando Trueba País: Espanya Durada: 128 min Any: 2016 Gènere: Comèdia, drama Interpretació: Penélope Cruz, Antonio Resines, Neus Asensi, Ana Belén, Javier Cámara, Chino Darín, Loles León, Arturo Ripstein, Jorge Sanz, Rosa María Sardá, Santiago Segura, Cary Elwes, Clive Revill, Mandy Patinkin, Carlos Areces, Aida Folch, Jesús Bonilla, Ramón Barea, Juan Antonio Bayona Música: Zbigniew Preisner Fotografia: José Luis Alcaine Distribuïdora: Universal Pictures Estrena a Espanya: 25/11/2016

No recomanada per a menors de 7 anys

Versió original en castellà


SINOPSI

La Reina de España explica la història d'un d'aquells increïbles rodatges que van venir a gravar els americans al nostre país a partir de 1956. Macarena Granada (Penélope Cruz), la gran estrella "americana" d'origen espanyol, retorna a la seva terra per encarnar Isabel la Catòlica. En assabentar-se d'això, Blas Fontiveros (Antonio Resines), que no havia tornat a Espanya des que marxà a Berlín a dirigir La niña de tus ojos, 18 anys enrere, decideix tornar i retrobar-se amb alguns dels seus vells amics. La seva arribada desferma una sèrie d'esdeveniments que posaran a prova el rodatge de la superproducció.

(LaButaca.net)

CRÍTICA

Penélope Cruz: «'La reina de España' és una carta d'amor al cinema»

«És una carta d'amor al cinema». Amb aquestes paraules defineix Penélope Cruz a La Reina de España, la nova pel·lícula de Fernando Trueba que torna a reunir la troupe de La niña de sus ojos per relatar la tornada a Espanya de Macarena, l'actriu que torna ara convertida en una rutilant estrella per filmar una producció de Hollywood sobre Isabel la Catòlica.

Trueba ens portarà de nou a un rodatge dins d'un altre rodatge per, tal com assenyala la mateixa Penélope Cruz, mostrar-nos «un món fascinant». «En cada pla que ha rodat hi ha un homenatge a les pel·lícules que a ell l’han marcat», assegura la protagonista.

Es tracta, segons apunta Trueba, de «treure el cap, veure com es fan les pel·lícules però en aquest cas portar la gent al túnel del temps perquè vegin com es feien». «És curiós com et reconeixes en aquest rodatge antic sent tan diferent en una època en què no hi havia ni walkie-talkie», reconeix Santiago Segura, un altre dels protagonistes de la pel·lícula.

Nova pel·lícula de Trueba

La pel·lícula de Trueba, que s'estrenarà el proper 25 de novembre, és la història de la tornada a Espanya de la gran estrella Macarena Granada (Penélope Cruz), que després d'haver triomfat a Hollywood torna al nostre país per incorporar-se, en el paper d'Isabel la Catòlica, a un dels increïbles rodatges que van venir a filmar els americans a partir de 1956, un cop acabat el bloqueig internacional a la dictadura.

En assabentar-se’n Blas Fontiveros (Antonio Resines), que no havia tornat a Espanya des que va marxar a dirigir La niña de sus ojos 18 anys enrere, decideix tornar i trobar-se amb alguns dels seus vells amics. La seva arribada desferma una sèrie d'esdeveniments que posaran a prova el rodatge de la superproducció.

En el retrobament del repartiment original de La niña de sus ojos, amb Penélope Cruz, Antonio Resines, Jorge Sanz, Santiago Segura, Loles León, Rosa Maria Sardà, Neus Asensi i Jesús Bonilla, se sumen Javier Cámara, Chino Darín, Ana Belén, el director Arturo Ripstein i els actors internacionals Mandy Patinkin (Homeland), Clive Revill (Avanti!) i Cary Elwes (La princesa prometida).

EP – Hoycinema.abc.es

La Reina de España neix del meu desig de fer una comèdia i de continuar amb la història d'uns personatges que no em deixaven en pau, que volien seguir al meu cap. Però no considero que sigui una seqüela o segona part, perquè no explica la mateixa història: com va fer Dumas amb els mosqueters, tan sols he pretès reunir 18 anys després uns personatges que m'han acompanyat tot aquest temps. I d'aquesta manera, parlar de l'ofici del cinema amb tota la humilitat del món i homenatjar la seva gent, els seus tècnics i actors...", afirma el director.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: