VILLAVICIOSA DE AL LADO

Direcció i guió: Nacho G. Velilla País: Espanya Durada: 91 min Any: 2016 Gènere: Comèdia Interpretació: Carmen Machi, Arturo Valls, Belén Cuesta, Macarena García, Leo Harlem, Jon Plazaola, Yolanda Ramos, Carmen Ruiz, Carlos Santos, Salva Reina, Goizalde Núñez, Antonio Pagudo Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 2/12/2016

No recomanada per a menors de 16 anys

Versió original en castellà

SINOPSI

Qui no hagi somiat alguna vegada que li tocava la loteria que aixequi la mà. Tots hem jugat a imaginar el que faríem si ens convertíssim en milionaris de la nit al dia: canviar el nostre modest utilitari per un descapotable de luxe, deixar el nostre tercer sense ascensor per un xalet amb piscina i pista de pàdel... o, simplement, la satisfacció de fer una sonora botifarra al teu cap. Però... què passaria si es complís aquest somni? Què passaria si et toqués la loteria, trobessis la solució a tots els teus problemes, però no poguessis cobrar el premi perquè en fer-ho tothom descobriria la teva afició a freqüentar senyoretes de moral distreta?

(Filmaffinity.com)

CRÍTICA

Fi de rodatge de ‘Villaviciosa de al lado’:

"Es diu que els diners cremen la gent, però realment els diners la descobreixen"

[...] Aquest film gira al voltant d'un grup de veïns d'un poble, que han estat agraciats amb un premi, després d'haver comprat els seus dècims en un club de contactes, un detonant que, segons ha assenyalat el director en la roda de premsa de final de rodatge, "és real".

"Va passar en un poble de Toledo, en un puticlub, on l'amo havia repartit dècims entre els seus millors clients. El dia en què tot Espanya estava celebrant el premi, en aquest local no hi havia ningú excepte la premsa", ha explicat. "Tot el que passa després és fictici", tal com ha afegit el cineasta, que afronta la pressió de la taquilla, ja que el seu anterior treball, Perdiendo el norte, va superar els deu milions d'euros de recaptació el 2015.

"El cinema es fa perquè la gent vagi a veure'l, no concebo el cinema si no s'omplen les sales", ha dit el director, que ha destacat que "el cinema ha de tenir ànima i emoció". "He tingut la sort que cada pel·lícula que he fet ha estat més taquillera que l'anterior, l’inconvenient és que tothom espera això", ha assenyalat.

Nacho G. Velilla sempre s'ha sentit atret per la comèdia italiana i espanyola, que "bevia de reflectir la vida quotidiana". En aquesta ocasió, fa una "radiografia" del que pot ser el país, "amb les seves virtuts, els seus defectes i les seves misèries".

En les seves paraules, "es diu que els diners cremen la gent, però realment els diners la descobreixen", ha assenyalat el director, que considera aquesta excusa "un detonant" per a la comèdia, en què s'enfronten i surten a la llum "les misèries d'un poble".

Radiografia de l'ambient polític

Villaviciosa de al lado és també una radiografia de l'ambient polític a través de l'humor, "una eina d'ironia i de crítica tremenda", segons el director. "La comèdia és molt sincera i per a això necessites elements propers, per això he intentat que aquests elements que veus a la premsa estiguessin presents a la pel·lícula", ha relatat.

[...] El poble és "un personatge molt potent", tant estèticament com narrativament, que ha estat creat a partir de molts pobles. "Té trossets de Graus i Benavarri (Osca), Alhama d'Aragó (Saragossa), així com altres racons de Palència o Lleó. Amb aquesta pel·lícula, Nacho G. Velilla suma una nova cinta a la seva filmografia, després de Fuera de carta, Que se mueran los feos i Perdiendo el norte.

Atresmediacine i Agencias – antena3.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: