LOGAN

Direcció: James Mangold Guió: David James Kelly (còmic: Mark Millar, Steve McNiven) País: EUA Durada: 137 min Any: 2017 Gènere: Fantàstic, acció, ciència-ficció Interpretació: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Dafne Keen, Stephen Merchant, Doris Morgado, Richard E. Grant, Han Soto, Elizabeth Rodriguez, Julia Holt, Elise Neal, Al Coronel Música: Cliff Martinez Fotografia: John Mathieson Distribuïdora: Hispano Foxfilm Estrena a Espanya: 3/3/2017

No recomanada per a menors de 16 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

En un futur proper, un cansat Logan té cura del professor X en un amagatall a la frontera de Mèxic. Els intents de Logan per amagar-se del món i ocultar el seu llegat acaben sobtadament amb l'aparició d'una jove mutant perseguida per forces fosques.

(Labutaca.net)

CRÍTICA

Logan

Hugh Jackman acomiada Wolverine d'una manera més que digna i que ha sobrepassat les expectatives de tots. Potser fins i tot les d'ell mateix.

El primer encert de Logan té lloc tot just passats uns minuts d'iniciada la pel·lícula. El director James Mangold (Wolverine: Immortal) no perd el temps en revelar-nos que ens trobem en un lloc inhòspit i perillós, en què fins i tot els superherois són vulnerables. La història es desenvolupa el 2029 però la distòpia desplegada davant els nostres ulls posseeix una actualitat esgarrifosa, com si aquest futur pogués ser real d'aquí a vint anys però també en deu. O en cinc. [..]

En poques paraules, Logan és un film que, més enllà de pertànyer a un gènere determinat, està construït amb una certesa inapel·lable i amb una gran intel·ligència. Es nota que Mangold, Jackman i tots els involucrats en el projecte sabien del cert el que volien obtenir de la pel·lícula i els passos que seguirien per aconseguir-ho.

Aquesta diligència es percep de manera especial en el gir dramàtic més important de la història, quan el destí obliga Xavier i Logan a salvar una nena anomenada Laura dels mercenaris que pretenen retornar-la al programa Transigen, del qual ella havia aconseguit escapar amb l’ajuda d'una infermera. Entre altres coses Laura -que és interpretada de manera excel·lent per la petita Dafne Keen- és la prova viva que, encara que es creien extints, existeix una nova generació de mutants.

Amb un to molt més proper al de Midnight Special de Jeff Nichols que al de, diguem, X-Men 2, Logan es converteix a partir d'aquest moment en una trepidant road movie en què cada seqüència està ajustada al mil·límetre. Això permet que aquells altres elements esperats del film, com ho són les lluites i les coreografies d'acció -hi ha sang, i molta- s'adhereixin amb naturalitat a la narració, enriquint-la en lloc de percebre’s com un recurs obligat.

A part d’això , Jackman contribueix amb tot el que té al seu abast per interpretar Logan com mai ho havia fet fins ara i el seu esforç és notable. Potser el cinema de superherois mai havia mostrat abans un dels seus -que, per cert, és més aviat un antiheroi- dotat de tants matisos. Envellit i decrèpit, el cos de Logan ja no és capaç de regenerar les lesions sofertes amb la velocitat i eficàcia d'abans, i pel que correspon a la seva ànima fa molt que aquesta es troba coberta per ferides incapaces de curar.

Sembla allò que d'alguna manera també és: un llop ferit que espera el moment d'estar sol per allunyar-se de la manada i retirar-se a la muntanya a morir. Via Mangold i, per descomptat, els seus propis desitjos d'interpretar una última vegada el paper que el va fer famós, Jackman acomiada Logan d'una manera més que digna i que ha sobrepassat les expectatives de tots. Potser fins i tot les d'ell mateix.

Carlos Jesús González– Cinepremiere.com.mx

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: