LA BELLA Y LA BESTIA

Títol original: Beauty and the Beast Direcció: Bill Condon Guió: Stephen Chbosky (novel·la: Jeanne-Marie Leprince de Beaumont) País: EUA Durada: 123 min Any: 2017 Gènere: Fantàstic, romanç Interpretació: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Emma Thompson, Ewan McGregor, Ian McKellen, Kevin Kline, Josh Gad, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Stanley Tucci, Hattie Morahan, Adrian Schiller, Chris Andrew Mellon Música: Alan Menken Fotografia: Tobias A. Schliessler Distribuïdora: Walt Disney Estrena a Espanya: 17/3/2017

Apta per a tota els públics, distintiu especialment recomanada per a la infància

Doblada en castellà
SINOPSI

Adaptació a imatge real del clàssic de Disney La Bella y la Bestia, que explica la història d'una jove que per salvar el seu pare, decideix anar a un castell i quedar allà atrapada amb una bèstia maleïda.

(Filmaffinity.com)

CRÍTICA

La Bella y la Bestia’: contes que envelleixen

[...] Aquesta és sens dubte la versió d'un clàssic de Disney més calcada a l'original que han fet a l'estudi fins ara. Si als tràilers sembla que hi ha plans idèntics és que ho són. I realment és màgic veure com es fan realitat moltes de les escenes que em van emocionar tantes vegades a la cinta animada. Uns ho podran veure com poca originalitat, jo prefereixo veure-ho com homenatge. A més, tota la pel·lícula té un increïble treball de disseny de producció que no passa gens desapercebut i fa que aquests homenatges creixin. Aquesta vegada han volgut adoptar l'estil de la França del segle XVIII amb totes les conseqüències. El castell, per exemple, és tan recarregat i barroc com han pogut, ple de detalls per tot arreu. Han aconseguit, a més, donar-li aquest punt tètric amb el qual es nota l'opulència que hi va haver en el seu moment i ara dorm sota un terrible encanteri.

[...] Amb la parella protagonista, Disney no ha errat en càsting, encara que tots coneixem que Emma Watson sol quedar-se curta pel que fa a sentiments. Per sort, hi posa bastanta passió i, tot i que hi ha escenes en què podria haver estat més expressiva, ho compensa la boníssima química que té amb Dan Stevens. Aquest, tot i tenir el handicap d'estar ocult sota una capa d'ordinador, compleix perfectament amb la seva tasca de Bestia i la seva evolució d'enfadat senyor del castell a home que està disposat a sacrificar-ho tot per la persona que estima. Junts aconsegueixen posar els pèls de punta en les escenes clau, com és el cas del ball, una d'aquelles escenes que, tot i que Emma Thompson no és Angela Lansbury i que l'animació del vestit en el clàssic de 1991 deixava sense alè, han crescut per aprofitar tot el poder del cinema actual i ens donen una escena en la qual salten les llàgrimes. I a Bestia se li nota de vegades massa l'ordinador, però no molesta, ni molt menys. Ho compensa la feinada de Stevens darrere dels punts verds.

[...] Molts haureu arribat a la conclusió que, en gran mesura, aquesta nova La Bella y la Bestia és un calc de l'original, i ja us dic que, en gran mesura, així és. Hi ha canvis o afegits que m'agraden (les cançons noves, per exemple, o el moment final, que és capaç de tornar a deixar-me amb llàgrimes als ulls per com l’han fet d’emotiu) i d’altres que no tant (no els perdonaré mai que hagin rebutjat les vidrieres del pròleg clàssic, per molt que la nova introducció mostri com els habitants del castell també eren una mica pedants i que per això també han estat atrapats per l'encanteri. Però considero el pròleg de les vidrieres dels moments més increïbles de Disney). Amb tot, en el fons, és com quan els meus pares m'explicaven contes quan era petit. A vegades alguna cosa canviava respecte a l'última vegada, però si es mantenia el cor i la màgia del conte, l'escoltava de cap a peus sense parpellejar, com m'ha passat amb aquesta pel·lícula. Perquè admetem-ho: jo hauria sortit molt indignat si no hagués vist Bella al·lucinar amb la biblioteca de Bestia, o si no hi hagués hagut baralla entre els objectes i els veïns del poble, per posar dos exemples. Hi ha coses que, per molt que ens expliquin els contes, han de ser-hi. Aquesta nova narració no està a l'altura del clàssic animat (perquè era una cosa pràcticament impossible), però ha fet tot el possible perquè el seu llegat es mantingui intacte. I ho aconsegueix. I com que la història de Bella i Bestia segueix sent una cosa màgica, que m'expliquin el conte les vegades que vulguin. Jo tremolo d'emoció per tornar a escoltar-lo.

Nota: 7

El millor: Que mantingui la màgia i torni a emocionar. Les cançons noves.

El pitjor: No aporta pràcticament res al clàssic, que segueix sent molt superior.

Jesús Agudo – ecartelera.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: