LA GUERRA DEL PLANETA DE LOS SIMIOS

Títol original: War for the Planet of the Apes Direcció: Matt Reeves Guió: Mark Bomback, Matt Reeves (novel·la: Pierre Boulle) País: EUA Durada: 140 min Any: 2017 Gènere: Ciència-ficció, aventures Interpretació: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Judy Greer, Gabriel Chavarria, Max Lloyd-Jones, Terry Notary, Sara Canning, Ty Olsson, Devyn Dalton Música: Michael Giacchino Fotografia: Michael Seresin Distribuïdora: Twentieth Century Fox Estrena a Espanya: 12/7/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

César i els seus micos són forçats a encarar un conflicte mortal contra un exèrcit d'humans liderat per un brutal coronel. Després de patir pèrdues enormes, César lluita amb els seus instints més foscos en una recerca per venjar la seva espècie. Quan finalment es troben, César i el Coronel protagonitzaran una batalla que posarà en joc el futur d'ambdues espècies i el del mateix planeta. Tercera pel·lícula de la nova saga d’El Planeta de los Simios.

(Filmaffinity.com)

CRITICA

Primeres crítiques de 'La guerra del planeta de los simios':
"La millor trilogia des de 'Star Wars’"


La crítica nord-americana s’anima amb el retorn d'Andy Serkis i els seus primats: “Potser encara queda esperança per als ‘blockbusters’ de Hollywood”.

El 2011, quan la saga El planeta de los simios preparava el seu retorn a la jungla (perdó, a la cartellera), la majoria ens vam prendre la notícia amb escepticisme: Tim Burton havia ficat la pota fins al fons ressuscitant-la, i allò de James Franco i El origen del planeta de los simios suscitava grans objeccions. Ara, el 2017, després d'una altra entrega més (El amanecer del planeta de los simios), ens rendim a l'evidència: la nova versió del serial primat és una de les sagues de cinema més interessants de l'actualitat... i, a jutjar per les crítiques que arriben dels Estats Units, tant Andy Serkis com el director Matt Reeves tornen a emportar-se el plàtan amb La guerra del planeta de los simios, un tercer lliurament que podria (o no) tancar la història."Igual que les seves predecessores, té defectes (i els de cada entrega han estat intransferibles). Però, en general, aquesta trilogia perdurarà com un exemple de com refer i reimaginar material ja conegut d'una manera que respecta l'original i, alhora, el millora". - Alonso Duralde (The Wrap)

[...]

"César dóna l'esquena gairebé sempre a qualsevol que li estigui parlant: una prova més que a Reeves li importa més el fotorealisme de les expressions facials que la veritat emocional oculta darrere d’aquestes. Escena rere escena, es delecta en el rostre de César, animant-nos a quedar-nos bocabadats davant la subtilesa de la interpretació de Serkis, com si cada tic i cada parpelleig revelessin la profunda humanitat del personatge. Quan, en realitat, és l'histrionisme de Harrelson com el Coronel el que fa que César, per comparació, sembli subtil". - Peter Debruge (Variety)

[...]

"La millor trilogia de ciència-ficció des de la primera Star Wars. Aquest any costarà molt trobar un producte made in Hollywood millor dirigit que aquest. Però La guerra del planeta de los simios no està exactament sola. En els sis mesos anteriors a la seva estrena han aparegut tant Wonder Woman com Logan, i el descarat espectacle de Transformers: El útimo caballero ha tingut mals resultats a taquilla. Potser encara queda esperança per als blockbusters de Hollywood". - Eric Kohn (Indiewire )

[...]

"Les pel·lícules dels simis, i La guerra del planeta de los simios més que cap altra, aborden idees molt més profundes que les de la majoria dels blockbusters, i estan pensades tant per excitar com per inquietar. La guerra... planteja qüestions interessants sobre les regles de la civilització, de com una societat cau mentre una altra s'alça, i com ha de carregar un mateix amb la responsabilitat del lideratge tot i els seus dimonis personals. El planeta de los simios segueix sent una de les grans sèries cinematogràfiques de tots els temps, i La guerra del planeta de los simios està entre les seves millors entregues". - Matt Goldberg (Collider)

Cinemanía.elmundo.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: