ASESINATO EN EL ORIENT EXPRESS

Títol original: Murder on the Orient Express Direcció: Kenneth Branagh Guió: Michael Green (novel·la: Agatha Christie) País: EUA Durada: 116 min Any: 2017 Gènere: Intriga, drama Interpretació: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Lucy Boynton, Sergei Polunin, Tom Bateman, Olivia Colman, Miranda Raison, Chico Kenzari, Manuel García-Rulfo Música: Patrick Doyle Fotografia: Haris Zambarloukos Distribuïdora: Fox Estrena a Espanya: 24/11/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Any 1935. L'Orient Express, un llegendari tren que travessa Europa, queda detingut a causa d'una tempesta de neu. Durant una accidentada nit del viatge, es produeix un misteriós assassinat. El detectiu Hèrcules Poirot (Kenneth Branagh) serà l'encarregat de resoldre aquest fosc crim que ha tingut lloc en un dels vagons del tren. Tots els passatgers en són sospitosos. En aquesta cursa a contrarellotge, Poirot haurà de desxifrar el trencaclosques abans que l'assassí ataqui de nou. Però l'important no serà simplement qui i com ho va fer, el crucial serà per què ho va fer.

(Sensacine.com)

CRITICA

Kenneth Branagh marida bé amb Agatha Christie: la seva revisió d’Asesinato en el Orient Express fructifica en una pel·lícula amb personalitat pròpia que se surt de la cotilla de la cinta de 1974 de Sidney Lumet (no espereu un remake en ús) i dona nous ressons a la història. És una adaptació lliure que introdueix canvis amb notable encert, suavitzant i actualitzant algunes qüestions però amb la intel·ligència d’alambinar el relat traient tot el suc possible al seu poderós càsting. [...]

En gran mesura es pot dir que Asesinato en el Orient Expressés una pel·lícula poc comercial, tot i el ventall d'actors i actrius que componen el seu cartell. En primer lloc perquè és una pel·lícula d'època que es molesta a més a recrear-se en el seu aspecte vintage. És una pel·lícula passada de moda, però en el bon sentit de l'expressió: ens remet a les històries de misteri complexes, molt corals i plenes de pistes que només un geni com Poirot pot desxifrar i està espectacularment ambientada per fer-nos sentir que la novel·la cobra vida.

Amb la interpretació de Branagh, el seu personatge guanya capes de complexitat emocional que allunyen Poirot de la caricatura (que hauria estat la cosa fàcil), i l'acosten a un íntim dramatisme associat a la seva superioritat moral com a obsés de l'equitat i el balanç de la justícia.

Però és que a més, tot es conjura a Asesinato en el Orient Expressperquè veure-la sigui un delit: en el moment en què arrenca el tren el director et té ja en el seu puny sabent que comença l'aventura, i més després del llarg travelling que ens presenta els personatges a l'estació un instant abans.

La fotografia de Haris Zambarloukos es recrea en els contrastos entre les tonalitats fredes i càlides convertint l'acollidor i luxós tren en una ratera en què ningú és qui diu ser i la banda sonora de Patrick Doyle acompanya a la perfecció les imatges. [...]

Quants cops ha demostrat ja aquest cineasta ser a més un amant de la literatura! Branagh, com Lumet, no compta amb els trucs de les novel·les de Christie, així que no tenim una llista de personatges a què remetre'ns per seguir la història quan es comença a tornar una mica confusa en el seu tram final però el cineasta ho resol bé i fins i tot ens deixa amb la mel als llavis emplaçant-nos al que podria ser una seqüela. O potser és només un joc, però a mi m'ha persuadit de voler seguir veient aquest nou i magnífic Poirot.

Raquel Hernández Luján – Hobbyconsolas.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: