STAR WARS:ELS ÚLTIMS JEDI

Títol original: Star Wars: The Last Jedi Direcció: Rian Johnson Guió: Rian Johnson (personatges: George Lucas) País: EUA Durada: 150 min Any: 2017 Gènere: Ciència-ficció, fantàstic, aventures, acció Interpretació: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Óscar Isaac, Mark Hamill, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Benicio del Toro, Laura Dern, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Lupita Nyong'o, Anthony Daniels, Andy Serkis, Warwick Davis Música: John Williams Fotografia: Steve Yedlin Distribuïdora: Walt Disney Estrena a Espanya: 15/12/2017

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà (3D)

SINOPSI

La saga Skywalker continua mentre els herois d'El despertar de la Força s'uneixen a les llegendes galàctiques en una aventura èpica que desbloquejarà vells misteris de la Força i sorprenents revelacions del passat.

(Filmaffinity.com)

CRITICA


Rian Johnson afirma que el 'flashback' d''El despertar de la Força' és essencial

A l'episodi 7 de la saga, Rey té un flashback que li permet conèixer l'anterior propietari de l'espasa làser, Luke Skywalker –i Anakin abans que ell–

El proper divendres 15 s'estrena a la gran pantalla la nova aventura galàctica d’Star Wars: els últims Jedi . Amb Rian Johnson al capdavant, aquesta nova història continua a partir de la història narrada a El despertar de la Força, l'episodi anterior. És més, la narració comença just després del final de l'episodi 7, de manera que els fans no es perden res del que succeeix entremig.

Amb motiu d'aquesta estrena, Johnson ha parlat sobre el que suposa encarregar-se d'una pel·lícula així analitzant l'estrena anterior: "M'encanta El despertar de la Força, i la meva feina és continuar aquesta història amb tot el significat de la paraula. D'aquesta manera, el director d'aquesta cinta, J. J.  Abrams em va donar tot el que necessitava, que és el primer capítol de la història. Jo necessito explicar el segon, que seria una gran errada si no continués de forma orgànica el que el primer va començar"

Aquella setena aventura cinematogràfica va introduir el personatge de Rey (Daisy Ridley) com una dona que viu a Jakku, però que es veu obligada a participar en una lluita que sembla no correspondre-li però que en realitat sí, ja que li permet descobrir qui és. En la seva visita al castell de Maz Kanata a Takodana, Rey troba el sabre làser de Luke Skywalker (Mark Hamill), i viu un flashback que li permet descobrir més sobre els seus anteriors amos, en concret sobre l'última vegada que algú el va alçar a la Ciutat Núvol. 

"Descobreixes més coses a mesura que avances, i t'adones que és quelcom important. Sí, el flashback és essencial, però la dinàmica entre cada un dels personatges també ho és. He estudiat profundament cada cosa d'El despertar de la Força", ha argumentat Johnson en una explicació que concorda amb la que el director ofereix en el DVD de la cinta. Abrams va explicar que aquesta escena és personal, ja que ataca alguna cosa que Rey no és capaç de comprendre i que la sobrepassa. Per això la porten a través d'experiències elementals com el foc, la pluja o la neu. "Ella també s'enfronta a les veritats de la Força, sobre el passat i els Cavallers de Ren, el seu propi passat. S’adona que les llàgrimes que sentia eren les seves pròpies de quan va ser apartada de la seva família quan encara era molt petita. Però sent una veu. 'Rey', i aquest és Obi-wan Kenobi". 

De moment això és tot el que Johnson pot revelar del següent lliurament de la saga.

Cristina Vega – Sensacine.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: