RECUERDOS DESDE FUKUSHIMA

Títol original: Grüße aus Fukushima Direcció i guió: Doris Dörrie País: Alemanya Durada: 104 min Any: 2016 Gènere: Drama Interpretació: Rosalie Thomass, Kaori Momoi, Moshe Cohen, Nami Kamata, Aya Irizuki, Thomas Lettow Música: Ulrike Haage Fotografia: Hanno Lentz Distribuïdora: Abordar Estrena a Espanya: 29/12/2017

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Marie és una jove alemanya que vol fugir de la seva pròpia vida. En ple cataclisme sentimental decideix viatjar a Fukushima per ajudar els habitants de la zona afectada pel terratrèmol del 2011 i el consegüent desastre nuclear. Forma part de Clowns4Help, una associació benèfica que busca retornar l'esperança i la felicitat als supervivents. Allà descobrirà que només queda una persona, Satomi, una dona gran que es resisteix a abandonar la seva llar. Però Marie decidirà quedar-se amb l'última geisha de Fukushima, una dona amb la qual té moltes diferències, però també moltes coses en comú, ja que totes dues estan atrapades pel passat.

(Sensacine.com)

CRITICA

Per estimar el cinema profund que no presumeix d'això

El millor: La seva delicada atmosfera, entre malenconiosa i optimista.
El pitjor: Que Dörrie no acabi de rebre el crèdit que mereix.

Cineasta excel·lent i cinèfila refinada, Doris Dörrie repeteix aquí en certa manera el joc de miralls deformants que ja va realitzar amb Cerezos en flor (2008). Si en aquella evocava en esperit, que no en forma, tant Cuentos de Tokio (Yasujiro Ozu, 1953) com Dejad paso al mañana (Leo McCarey, 1937), pel·lícula que va inspirar al mestre nipó, ara es nodreix de la mítica obra d'Alain Resnais que cita expressament el títol internacional (Fukushima, mon amour) d'aquesta transcendent, però alhora lleugera, esplèndida darrera entrada de la seva filmografia.

Nova història de floriment anímic i vivificació posttraumàtica amb el viatge com a excusa argumental i els desajustos culturals com a teló de fons, a càrrec d'una cineasta els pilars autorals de la qual resulten un cop més perfectament reconeixibles, si bé la depuració estilística amb què els fa anar potser arriba a nivells poques vegades aconseguits per ella mateixa.

Antonio Trashorras – Fotogramas.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: