EL FÚTBOL O YO

Títol original: El fútbol o yo Direcció: Marcos Carnevale Guió: Marcos Carnevale, Adrián Suar País: Argentina Durada: 105 min Any: 2017 Gènere: Comèdia romàntica Interpretació: Adrián Suar, Julieta Díaz, Rafael Spregelburd, Federico D'Elía, Alfredo Casero, Natalia Santiago, Martín Tecchi, Carolina Levi, Peto Menahem, Laura Paredes, Julieta Vallina, María Zamarbide, Javier de Nevares, Tomás Kirzner, Darío Guersenzvaig, Dalia Gutmann Música: Iván Wyszogrod Fotografia: Rolo Pulpeiro Distribuïdora: Festival Films Estrena a Espanya: 8/6/18

No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original en espanyol

SINOPSI

Pere Pintos és un coordinador de centre d'atenció telefònica d'una companyia de serveis mèdics i un amant del futbol. És un fanàtic d'aquest esport que no fa distincions entre clubs, ni nacionalitats, i és capaç de veure partits les 24 hores del dia.

Malgrat aquesta passió, ha pogut viure en harmonia amb la seva dona, Verónica, i les seves dues filles, però arriba a un punt en què es converteix en una obsessió que afecta la família. Separat de Verónica i sense feina, en la seva solitud Pedro accepta ser un addicte al futbol i demana ajuda a un professional per intentar recuperar la seva vida de nou, però pot ser que ja sigui massa tard.

(sensacine.com)

CRITICA

LA PEL·LÍCULA

El fútbol o yo planteja una proposta senzilla. Un home tan obsessionat pel joc que perd la seva família. Un tipus exasperant i una mica boludo que a estones arriba a caure pesat pel passotisme cap al que l'envolta i les seves ínfules de mascle argentí. Per descomptat, s'acaba redimint. En aquest sentit, la història ofereix poques sorpreses i alguna escena melodramàtica amb intents de ser profunda, que, en general, suposen un llast per a la trama.
No obstant això, deixant els prejudicis a part, el film convida a l'entreteniment i la diversió. Relaxar-se i riure, que no és poc. Perquè sí, quan la història no es desvia de la comèdia, roda sola gràcies sobretot al gran fer de les seves protagonistes: Adrián Suar i Julieta Díaz donen vida amb molta desimboltura i solvència al mal avingut matrimoni format per Pedro i Vero, als quals acompanyen un enorme repartiment de secundaris.

A més, proposa una interessant i senzilla reflexió que va més enllà de l'afició o l'addicció al futbol: a l'alcohol, al tabac, al mòbil, a les xarxes socials... D’addictes, avui dia, n’hi ha a tot arreu.

ELLS I ELLES

Adrián Suar, que dona vida a Pedro, és també un dels guionistes d'El fútbol o yo. I es nota. El personatge sembla estar construït a la seva mida. L'actor es mimetitza amb la forma de ser d'aquest tipus histriònic i obsessionat amb el futbol, ​​el coneix fil per randa i l'omple de matisos i de veracitat. La seva companya de repartiment i consort en la ficció, Julieta Díaz, també aguanta bé el tipus davant d'un personatge una mica estirat que cavalca entre la desesperació per un matrimoni que se’n va en orris i la frustració d'haver abandonat els seus somnis de joventut pel camí.

Entre el planter de secundaris, la dinàmica és la mateixa i el resultat que aconsegueixen noms com Peto Menahem, Federico D'Elía, Natalia Santiago o Martín Tecchi és magnífic. I, sobretot, el d'un genial Alfredo Casero.

LA SORPRESA

El desplegament de mitjans tècnics és descomunal respecte al que solen oferir aquest tipus de pel·lícules. Un no s'espera a l'inici del film que serà testimoni de persecucions de cotxes i escenes a l’estil Spiderman. [...]

 María Robert – elpalomitron.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: