EL MEJOR VERANO DE MI VIDA

Direcció: Dani de la Orden Guió: Daniel Castro, Marta Suárez, Olatz Arroyo, Dani de la Orden País: Espanya Durada: 91 min Any: 2018 Gènere: Comèdia Interpretació: Leo Harlem, Toni Acosta, Maggie Civantos, Jordi Sánchez, Alejandro Serrano, Isabel Ordaz, Stephanie Gil, Salva Reina, Gracia Olayo, Berto Romero, Antonio Dechent, Arturo Valls, Silvia Abril, Mariam Hernández, Ricardo Castella, Nathalie Seseña, Fabia Castro, Yaiza Guimare Música: Zacarías M. de la Riva Fotografia: Valentín Álvarez Distribuïdora: A Contracorriente Films Estrena a Espanya: 12/07/2018

Apta per a tots els públics
Versió original en castellà

SINOPSI

Curro no viu un dels seus millors moments. Aquest pare de família que treballa venent robots de cuina somia un futur diferent. I, en ple declivi econòmic i crisi matrimonial amb la seva dona Daniela, decideix fer una promesa al seu fill Nico. Si el noi de 9 anys aconsegueix treure excel·lents, se l'emportarà a passar el millor estiu de les seves vides. El que Curro no podia imaginar-se és que el noi ho aconseguiria. Així, es veurà obligat a complir la seva promesa, que arribarà a canviar el curs de les coses quan la família s'embarquin en una aventura en què es veuran embolicats en situacions que mai van imaginar.



(Sensacine.com)

CRITICA

Cal educar el papà

Se sol dir que la comèdia és un gènere amb bona resposta comercial, també raonablement barata en aquests temps en què els musicals teatrals i les peces còmiques són monòlegs... Benvinguts (de nou) a la crisi. Però també se sap que la comèdia és un gènere difícil, no només perquè l'humor és com la rebosteria, mil·limètricament preparada, sinó perquè riure és tan democràtic (segurament l'únic amb aquest adjectiu que ens queda) que el que per a alguns és per partir-se, per a d’altres és insofrible. No sé si Dani de la Orden, el jove director d’El mejor verano de mi vida, pensava dedicar-se exclusivament a aquest gènere tan complicat, i menys si ho faria no des d'una posició autoral, generadora dels seus propis projectes (aquest parell d’estacionals comèdies romàntiques que són Barcelona, nit d’estiu i Barcelona, nit d’hivern), sinó des de l'encàrrec comercial.

Encàrrec era la seva anterior pel·lícula estrenada, la molt divertida El pregón (un vehicle per a Andreu Buenafuente i Berto Romero), i encàrrec és aquesta aventura familiar estiuenca. Encàrrec que torna a resoldre amb estil i amb un domini molt a tenir en compte, respectar i agrair, dels ingredients que fan que unes bones postres ens facin somriure i recordar amb felicitat un àpat entre éssers estimats. Dani de la Orden maneja amb gràcia i precisió tant els plans seqüència i les escenes corals (en un to berlanguià al qual suma la seva reconeguda influència del cinema de Richard Curtis) com els moments més íntims, i fins i tot construir i destruir un gag (l’aparició de Berto Romero) gràcies al muntatge de la seqüència, tot en un tempo que recorda Jerry Lewis.

El mejor verano de mi vida, pensada per al lluïment estel·lar, ja com a protagonista, de l'humorista i monologuista (de vegades els dos conceptes no van units) Leo Harlem, que va destacar i va robar escenes en la taquillera Villaviciosa de abajo, aconsegueix el seu objectiu principal: dotar de carisma, no tant còmic (que en té) sinó dramàtic, de calat humà, el còmic. Clon d'altres il·lustres intèrprets destinats a ser superats per les circumstàncies, la família, el com som, el ‘cunyadisme’ i els implacables mecanismes de la comèdia, Harlem (acompanyat per un planter d'excel·lents secundaris, el filó inesgotable del nostre cinema) ens porta a allò que està més d'acord amb el Dani de la Orden autor: a la malenconia, el tendre patetisme de les persones normals. I això és molt millor que els acudits i les situacions que t’arrenquen rialles. Les converses amb el seu fill, les seves mirades davant el caos i davant d'una infància, una vida, que va desaparèixer arrossegada pel tsunami de fer-se adult, són una delícia, i emparenten el film amb, per exemple,  Las verdes praderas de José Luis Garci.

Marcos Gandía – Sensacine.com



    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: