UNA CASA, LA FAMÍLIA I UN MIRACLE

Títol original: La casa di famiglia Direcció: Augusto Fornari Guió: Antonio Fornari, Augusto Fornari, Vincenzo Sinopoli (història: Andrea Maia) País: Italià Durada: 89 min Any: 2017 Gènere: Comèdia Interpretació: Valentina Chico, Marco Conidi, Libero De Rienzo, Luigi Diberti, Antonio Fornari, Stefano Fresi, Matilde Gioli, Lino Guanciale, Nicoletta Romanoff, Michele Venitucci Música: Gianluca Misiti Fotografia: Sebastiano De Pascalis Distribuïdora: Alfa Pictures Estrena a Espanya: 14/08/2018

Apta per a tots els públics
Doblada en català i versió original subtitulada en català

SINOPSI

Alex, Orestes, Giacinto i Fanny són quatre germans ben diferents que creixen en una preciosa vila familiar al camp. Quan aparentment el seu pare Sergio es troba en un coma irreversible tots acorden vendre la casa familiar i el que hi ha dins per ajudar l’Alex amb els seus problemes financers. Un cop han venut la casa i els mobles, el pare es desperta per sorpresa. Els metges són molt clars: per a una bona recuperació ha de tornar a la seva llar i recuperar la seva vida anterior envoltat dels seus fills. Tots quatre hauran d’apanyar-se-les per fer veure que no ha passat res.

(Filmaffinity.com)

CRÍTICA

Mai s’ha de vendreLa casa di famiglia’

16/11/2017 - El primer llargmetratge darrere les càmeres de l'actor Augusto Fornari [...] és una comèdia lleugera amb un bon repartiment de joves actors

És una comèdia de to lleuger i d'humor directe i senzill La casa di famiglia, òpera prima de l'actor Augusto Fornari [...].
La provinença teatral del director és notable en l'especial atenció prestada als actors en la narració i en el caràcter coral del repartiment. La cinta la protagonitzen, en efecte, quatre germans que fa cinc anys que tenen el seu pare en coma. Per ajudar a un d'ells a sortir de les greus dificultats econòmiques que travessa, decideixen vendre la vila de la família. La pel·lícula arrenca amb un flashback als anys 80 d'una família feliç en aquesta encantadora residència envoltada de verd i segueix amb la presentació dels personatges en les seves pròpies caracteritzacions. Els germans no poden ser més diferents entre si: Alex (Lino Guanciale, Maravilloso Boccaccio) és irresponsable i imprudent i ha d'afrontar la crisi financera del seu club de tennis; després hi ha els bessons Oreste (Stefano Fresí, Smetto quando voglio), músic que ha abandonat l'orquestra per compondre la seva pròpia obra, i Giacinto (Libero De Rienzo, Smetto quando voglio), un gèlid banquer que es dedica a tallar caps; finalment, tenim Fanny (Matilde Gioli, 2Night), propietària d'una botiga que es desespera fins a punt d’esclatar en plors cada vegada que sent pronunciar el nom del seu promès, Matteo (Michele Venitucci), que fa poc la va abandonar.

Només vendre la vila a l'amic de la infància i veí de casa Zaffarano (Toni Fornari) i mig regalar els mobles a un improbable antiquari gitano (el cantautor Marco Conidi), els quatre germans es veuen de cop i volta davant del miracle: el seu pare (un competent i mesurat Luigi Diberti) surt del coma i no serà fàcil fer veure que la vila ja no hi és, recuperar les relíquies familiars i amagar la mort del gosset abans que torni l'ancià progenitor. Els gags lleugers, alguns clixés i una tendresa de fons mantenen a flotació la pel·lícula, que només aprofundeix en les relacions que s'instauren entre germans, fills i pares. Els protagonistes saben donar frescor a la història, que, com a ornament final, compta amb la supèrflua presència de Nicoletta Romanoff, en la pell d'una mainadera russa que fa anys va exercir de prostituta, en el que demostra ser un estereotip bastant poc respectuós de la categoria.

Camillo de Marco – Cineuropa.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: