CHRISTOPHER ROBIN

Direcció: Marc Forster Guió: Thomas McCarthy, Alex Ross Perry, Allison Schroeder (personatge: A. A. Milne) País: EUA Durada: 104 min Any: 2018 Gènere: Aventures Interpretació: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Mark Gatiss, Adrian Scarborough, Roger Ashton-Griffiths, Paul Chahidi, Gintare Beinoraviciute, Bern Collaco, Bronte Carmichael, Evie Wray, Roy Beck, Vivien Bridson, Kumud Pant, Raj Ghatak, Gino Picciano, Tim Ingall, Mark Sayer-Wade, Karol Steele, Jackson Kai, Rahji Shrinarine, Lee Asquith-Coe, Orton O'Brien, Sharron Spice, Jeremy Oliver, Dean Middhat, Elsa Minell Solak, Abbey Denne, Errol Francis II, Richard Price Música: Klaus Badelt Fotografia: Animació, Matthias Koenigswieser Distribuïdora: Walt Disney Estrena a Espanya: 05/10/2018

Apta per a tots els públics i distintiu especialment recomanada per a la infància
Doblada en castellà

SINOPSI

Christopher Robin (Ewan McGregor), el nen a qui li encantava embarcar-se en aventures al Bosc dels Cent Acres amb la seva colla de vivaces i adorables animals de peluix, ha crescut i ha perdut el nord. Ara, Christopher, el fill del creador del famós personatge infantil Winnie The Pooh, s'ha convertit en pare de família i en tot un home de negocis amb grans responsabilitats. Però un dia rep la inesperada visita de Pooh, l’ós amb qui compartia jocs en la seva infantesa. Així, la seva vida tornarà a recuperar la felicitat perduda en recordar que una vegada va ser un alegre i afectuós nen, i que aquest nen encara existeix al seu interior.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

[…] LA PEL·LÍCULA

Ara que Disney està refent, reinventant o fotent tots els seus clàssics (que cadascú ho digui com vulgui), no podia faltar una versió diferent de l’osset més estimat de la companyia. Tot i que Christopher Robin s'acosta més a produccions més adultes i allunyades de l'empresa del castell, com podrien ser Hook i, molt especialment, aquest Descubriendo nunca jamás que també va dirigir Marc Foster. La semblança amb aquesta última és més que evident, i encara que la història de l'autor de Peter Pan estava dotada de més profunditat, totes dues comparteixen cert esperit trist i apagat.

Perquè som davant la pel·lícula més visualment fosca que hagi fet Disney en l'última dècada. Des del Londres del món real fins al mateix bosc dels Cent Aurons, res en Christopher Robin es salva d'una estètica depriment i apagada que podem entendre pels problemes del seu protagonista, però inevitablement acaba llastrant l'espectador. Quan el teu personatge principal està tan amargat com tot el que l'envolta, és francament difícil fer aflorar la tendresa i les rialles. I és una llàstima que l'excel·lent fotografia de Matthias Koenigswieser acabi fent més mal que bé, ja que el seu control sobre la boira i la llum és molt bonic. Però no funciona per ressaltar la dolçor d'uns personatges com Pooh i la seva colla.

Per sort, tant l'ós com els seus amics fan créixer la pel·lícula a mesura que li treuen el drama que el guió no deixa de forçar. L'humor triga a aparèixer, però quan ho fa aconsegueix relaxar la pel·lícula i portar-la per un camí tan entretingut com entranyable. És llavors quan Ewan McGregor riu per primera vegada i abandona el núvol de tristesa absurda, quan la pel·lícula creix davant nostre.

[...] ELLS I ELLES

Ewan McGregor és un dels millors actors de la seva generació, de manera que és difícil parlar-ne malament. Encara que el problema es troba més en la interpretació del personatge que ha fet el guió, massa seriós i depriment per a una pel·lícula d'aquesta categoria. Quan el text permet McGregor sortir d'aquesta zona, l'actor brilla com de costum. De la mateixa manera que ho fa la petita Bronte Carmichael durant tota la pel·lícula, regalant-nos el millor tram de l'aventura. També destaca una excel·lent Hayley Atwell i un divertit Mark Gatiss, a qui sempre és un plaer veure fora de les històries de Sherlock.

LA SORPRESA
No deixa de ser una nota discordant en la filmografia recent de Disney. El seu atreviment per fer una pel·lícula més reflexiva i fosca s'ha de valorar, per molt que no acabi de funcionar mai.

LA SEQÜÈNCIA / EL MOMENT
El clímax final, l'aventura pura i dura de Pooh i la seva colla a la ciutat.

T'AGRADARÀ SI...
Adores que rebusquin entre el drama per regalar-te un bon tros de nostàlgia.

EL MILLOR
Pooh, Tigger i els altres segueixen sent entranyables.
La joveníssima Bronte Carmichael, que esperem veure més a la gran pantalla.
McGregor, la segona meitat de la pel·lícula.

EL PITJOR
McGregor, la primera meitat de la pel·lícula.
L'excessiva recerca de drama. Resulta depriment.
El guió resulta absurd en certs aspectes, com la resolució dels problemes de l'empresa de Robin.

Ignasi Muñoz – Elpalomitron.com  

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: