LA LLEGENDA DE REDBAD

Títol original: Redbad Direcció: Roel Reiné Guió: Alex van Galen País: Països Baixos Durada: 160 min Any: 2018 Gènere: Aventures Interpretació: Gijs Naber, Jonathan Banks, Loes Haverkort, Søren Malling, Renée Soutendijk, Derek de Lint, Huub Stapel, Lisa Smit, Egbert Jan Weeber, Jack Wouterse, Britte Lagcher, Adam Ild Rohweder, Mark van Eeuwen, Peter Faber, Mike Weerts, Camilla Gottlieb, Tibo Vandenborre, Birgit Schuurman, Flor Decleir, Martijn Fischer, Teun Kuilboer, Morten Rose, Pieter Embrechts, Marieke Heebink, Daphne Wellens, Aus Greidanus Jr., Robbert Blokland Música: Trevor Morris Fotografia: Roel Reiné Distribuïdora: Adso FilmsEstrena a Espanya: 26/10/2018

No recomanada per a menors de 16 anys
Doblada en català

SINOPSI

L'any 700 dC, el nord d'Europa està dividit en dos mons diferents: els frisons, saxons i danesos que es troben a sobre dels rius, i els francs situats a sota. Aquests últims tenen un objectiu clar: conquerir Europa utilitzant el cristianisme com la seva arma per subjugar els pagans.


El seu primer objectiu és la zona comercial més important d'Europa, que està governada pel rei frisó Aldigisl. Durant un ritual, els francs aprofiten per atacar la zona, i assassinen el rei i llancen al mar el seu fill, Redbad. Aquest aconsegueix sobreviure i arribar a les costes vikingues, on és acollit pel seu poble amb el qual, fins i tot, lluita contra un clan rival. Malgrat això, haurà de tornar a Frísia per recuperar tot el que li van arrabassar els francs i derrotar el seu poderós exèrcit.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

Les lluites pel poder a l’Europa de l’edat mitjana

[...] En aquesta ocasió [el director neerlandès] torna als Països Baixos per dirigir aquesta superproducció d'un pressupost elevat, tenint en compte que no és un país on estiguin acostumats a una inversió econòmica tan elevada a l'hora de tirar endavant un llargmetratge, que es desenvolupa a l'edat mitjana, en concret al segle VIII després de Crist, per explicar-nos la lluita pel poder al nord d'Europa, on la religió, l'amor, les enveges i els xantatges estan a l'ordre del dia, i cada un dels grups existents en aquesta època lluiten principalment pel poder polític.

La pel·lícula disposa d’un gran desplegament de mitjans tenint en compte el nombre tan elevat d'intèrprets secundaris que hi apareixen i el nombre d'extres que hi han participat, per formar aquests exèrcits tan poblats que es desplacen a cavall d'un lloc a un altre per conquerir un territori i d'altra banda mantenir l'estatus dins del seu grup. Com si fos una partida de Risk els exèrcits van perdent unitats en les múltiples batalles.

El punt de partida que encendrà la metxa serà el rescat d'una jove que anaven a matar, però que el protagonista que dona títol a la pel·lícula salva de la mort, i a partir d'aquest incident s'inicia aquesta cruenta lluita per la supervivència. La pel·lícula té un gran inici i manté l'interès bastant bé sense fer-se llarga, tot i durar més de dues hores i mitja, i crec que és un dels casos on l'elevat metratge està justificat per poder desenvolupar bé les diferents subtrames. Potser a la part central és quan la pel·lícula s'estanca, però són 15-20 minuts que sí que es podien haver retallat. Potser el projecte es podia haver desenvolupat com una minisèrie de 3 capítols, ja que costa mantenir l'interès de l'espectador que ha d'estar gairebé tres hores en una sala de cinema, però una vegada que s'ha pres la decisió que sigui una pel·lícula crec que és necessària aquesta durada.

La pel·lícula s'ha rodat en diferents llocs d'Europa: a les ciutats de Dorestad, Apeldoon i a les reserves naturals d’Ameland dels Països Baixos, al castell de Bouillon de Bèlgica, als vells assentaments vikings a l'estat de Schleswig-Holstein a Alemanya i al poble danès de Hvolris.

A més de la gran quantitat de figurants i de cavalls que van participar a la pel·lícula cal destacar el disseny de vestuari amb una quantitat que s’acosta als 1.800 vestits. En aquest aspecte la pel·lícula llueix bastant, i funciona prou bé a les escenes d'acció, però no m'acaba de convèncer el seu aspecte visual on es nota l'ús de la digitalització en algunes imatges de paisatges o de les batalles. Per contra la banda sonora composta pel canadenc Trevor Morris, conegut pel seu treball a la sèrie The Borgias i en unes quantes superproduccions nord-americanes, és perfecta per acompanyar els personatges per aquests escenaris èpics, i la música recorda les pel·lícules d’aventures clàssiques. [...]

Un cinema d'aventures i batalles èpiques que agradarà als fans del gènere. [...]

EL MILLOR: La banda sonora. No es fa pesada malgrat l’excessiu metratge.

EL PITJOR: La fotografia.

Guillermo Navarro Aguilera – Filmdreams.net

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: