EL AMOR MENOS PENSADO

Direcció i guió: Juan Vera País: Argentina Durada: 136 min Any: 2018 Gènere: Comèdia romàntica Interpretació: Ricardo Darín, Mercedes Morán, Claudia Fontán, Andrea Pietra, Luis Rubio, Jean Pierre Noher, Claudia Lapacó, Chico Novarro, Andrés Gil, Norman Briski, Juan Minujín, Gabriel Corrado, Andrea Politti Música: Iván Wyszogrod Fotografia: Rodrigo Pulpeiro Distribuïdora: Filmax Estrena a Espanya: 30/11/2018

No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original en castellà

SINOPSI

 
Marcos (Ricardo Darín) i Ana (Mercedes Morán) han estat casats durant vint anys. Quan el seu únic fill se'n va de casa per començar la seva carrera universitària a l'estranger, la parella entra en una profunda crisi existencial. De comú acord, i sense baralles pel mig, decideixen separar-se. Però, la vida de solters, intensa i fascinant al principi, aviat els planteja noves preguntes i incerteses. Marcos i Ana, s'interroguen a fons sobre l'amor, la naturalesa del desig, la fidelitat, i prenen una decisió que modificarà les seves vides per sempre.

(Sensacine.com)


CRÍTICA

Talent i gràcia en una òpera prima

L'obertura [66è Festival de Sant Sebastià],
amb l'argentina ‘El amor menos pensado’, ha resultat grata

[...]
L'obertura de la secció oficial amb la pel·lícula argentina  El amor menos pensado ha estat grata. També ha aconseguit que el públic rigués, i ja sabem que als festivals de cinema es riu poc, que la comèdia està subvalorada. A l'arrencada d'aquesta faula sobre els aldarulls, desordres, fugides i retrobaments del cor, el protagonista llegeix un els inicis més bonics de la literatura, el d'aquesta novel·la genial titulada Moby Dick. Assegura aquest home que les reflexions d'Ismael sobre la inajornable i repetida necessitat d'embarcar-se per curar els mals de l'ànima explica a la perfecció la història que li ha passat. Després d'haver-me-la explicat crec que s'equivoca en la seva percepció. Seria més encertat identificar la seva crisi sentimental i la de la seva esposa amb el títol d'un relat del desolador Raymond Carver. O sigui:  ¿De qué hablamos cuando hablamos de amor?

La marxa de casa del seu únic fill pot ser el pretext perquè una parella llargament i aparentment feliç comenci a plantejar-se dubtes sobre la seva plàcida situació. Tots dos arriben a la conclusió que l'amor i el desig van fugir, encara que s’estimin i es necessitin. I seguiran buscant en va amb successives parelles l'antic èxtasi. O simplement, intentant que el costat més ombrívol de la soledat no s'acarnissi amb ells. Està descrit pel director, Juan Vera, amb brillantor oral, situacions complexes (alguna tan jocosa com la cita en un bar utilitzant aquestes webs pel que sembla irresistibles, infal·libles i molt pràctiques per enrotllar-se amb desconeguts) i múltiples i recognoscibles sensacions sentimentals. En algun moment temo que el torrent d'eloqüència porteny acabi asfixiant-me, però no passa. Hi ha intel·ligència, coneixement de l'ésser humà, ironia i gràcia. I disposa de dos intèrprets modèlics. Amb Ricardo Darín em passa el que amb Messi, se m'acaben els adjectius laudatoris davant del seu art. I Mercedes Morán, la qual desconeixia, és una actriu notable. Entre els secundaris hi ha de tot, però gaudeixo enormement amb la dama rossa que interpreta l’ortodoncista sofisticada, voraç, cínica i tronada. Surto del cinema amb un somriure. I s'agraeix. Sospito que a la majoria dels espectadors els passarà el mateix.

Carlos Boyero – elpais.com

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: