EL REGRESO DE MARY POPPINS

Títol original: Mary Poppins Returns Direcció: Rob Marshall Guió: David Magee (llibre: P.L. Travers) País: EUA Durada: 130 min Any: 2018 Gènere: Musical / Fantàstic Interpretació: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Dick Van Dyke, Angela Lansbury, Colin Firth, Meryl Streep, Pixie Davies, Jeremy Swift, Kobna Holdbrook-Smith, Christian Dixon, Craig Stein, David Warner, Jim Norton, Bernardo Santos, Bern Collaco, Ian Conningham Música: Marc Shaiman, Scott Wittman Fotografia: Dion Beebe Distribuïdora: The Walt Disney Company Estrena a Espanya: 21/12/2018

Apta per a tots els públics, especialment recomanada per a la infància
Doblada en castellà

SINOPSI

 
Mary Poppins (Emily Blunt) és la mainadera gairebé perfecta, amb unes extraordinàries habilitats màgiques per convertir una tasca rutinària en una aventura inoblidable i fantàstica. Aquesta nova seqüela, torna per ajudar la següent generació de la família Banks a trobar l'alegria i la màgia que falten a les seves vides després d'una tràgica pèrdua personal. La mainadera ve acompanyada del seu amic Jack (Lin-Manuel Miranda), un optimista fanaler que ajuda a portar la llum –i la vida– als carrers de Londres.

(Filmaffinity)


CRÍTICA

 

La cinta aconsegueix reprendre l'esperit de l'original sense arribar a convertir-se
en una simple còpia. I Emily Blunt està impressionant. És simplement perfecta.

Qui no ha dit alguna vegada a la vida: "Supercalifragilisticoespialidoso". Tothom, oi? Doncs aquest Nadal podrem tornar a cantar (i ballar) aquesta meravella del setè art. Estem parlant de Mary Poppins i la seva seqüela El regreso de Mary Poppins, que arribarà a les sales de cinema el 19 de desembre i que està considerada com una de les estrenes més esperades de l'última dècada.

Però uns pocs afortunats ja han pogut veure la pel·lícula íntegra. Dimecres passat a l’AMC Century City Theatre les exhibidores de les principals cadenes de cinemes nord-americans van veure El regreso de Mary Poppins; i tot i que les clàusules de confidencialitat no els permeten parlar del que han vist, molts no han pogut resistir-se a comentar com és de perfecta.

Com el mitjà Deadline ha recollit, el consens general ha deixat en molt bon lloc la seqüela de Disney, la qual aconsegueix reprendre l'esperit de l'original sense arribar a convertir-se en una simple còpia. Els exhibidors van destacar el seu to alegre, familiar i positiu, a més de la qualitat dels números musicals i el bon resultat de l'animació clàssica barrejada amb els personatges d'acció real. I Emily Blunt ha estat a l'alçada senyors. Els aplaudiments han recaigut no només sobre la cinta en general, sinó també sobre la protagonista, i sobre la seva parella de ball, Lin-Manuel Miranda.

"El director Rob Marshall ha creat una obra mestra per actualitzar una de les històries més estimades de tots els temps", va dir un executiu d'una gran cadena de teatres. "És una història edificant i una pel·lícula visualment exuberant, amb cançons felices, coreografies alegres i algunes escenes animades simplement enlluernadores. A Mary Poppins Returns, un cop més, Disney ha fet una pel·lícula familiar per a totes les edats". Ja se sabia que Rob Marshall no defraudaria, al cap i a la fi és tot un veterà pel que fa a musicals. Qui no coneix Chicago? Pel·lícula que, per cert, és un dels només 10 musicals que s'han dut l'Oscar a millor pel·lícula en la història de Hollywood.

Catifa als Oscars

Parlant de premis, Julie Andrews va guanyar l'Oscar per la seva actuació en el paper de la carismàtica mainadera que tenia cura dels germans Banks. Al costat d'aquesta estatueta, la Mary Poppins original va obtenir 4 guardons més en els Oscars de 1962 (d'un total de 13 nominacions). I pel que es rumoreja, potser aquest any tornarà a fer història ja que El regreso de Mary Poppins es comença a alçar com una de les favorites a l'Acadèmia. I dit sigui de pas, a veure si així li arriba per fi aquest moment en què Disney pugui alçar-se amb el primer Oscar de la seva història. Supercalifragilisticoespialidoso.

Cynthia Martín – 13/10/2018 - Fotogramas.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: