SOBRE RUEDAS

Títol original: Tout le monde debout Direcció i guió: Franck Dubosc País: França Durada: 107 min Any: 2018 Gènere: Comèdia romàntica Interpretació: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon, Caroline Anglade, Laurent Bateau, Claude Brasseur, François-Xavier Demaison Música: Sylvain Goldberg, Emilien Levistre, Xiaoxi Levistre Fotografia: Ludovic Colbeau-Justin Distribuïdora: A Contracorriente Films Estrena a Espanya: 21/12/2018

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Jocelyn (Franck Dubosc) és un reeixit home de negocis, misogin i egocèntric. Per tractar de seduir una jove cuidadora es fa passar per paraplègic, però el seu pla farà un gir inesperat quan aquesta li presenti la seva germana Florence (Alexandra Lamy), que necessita utilitzar cadira de rodes per la seva incapacitat, i s'enamora d'ella.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

“Sobre ruedas”: Amor i humor sobre rails

Tenir un personatge tan pocavergonya i alhora "entranyable" en una comèdia romàntica d'equívocs és una font de situacions amb potencial còmic.

Franck Dubosc és una d'aquestes estrelles que, al contrari que Deneuve, Aznavour i Benzema, França no ha sabut exportar a Espanya, on el seu rostre no és ni familiar. El còmic escriu, dirigeix ​​i protagonitza el seu últim èxit, que acumula gairebé dos milions i mig d'espectadors al seu país. Cal reconèixer que el Dubosc intèrpret clava el personatge, fins i tot en el detall de treure’s un lustre: aquest té 49 anys i el DNI real marca en 55.

En la història, dona vida a un empresari maduret enamorat de si mateix, seductor empedreït i mentider compulsiu. Per una feliç casualitat del guió, coneix un objectiu evident (Caroline Anglade) just quan està assegut en una cadira de rodes. Fins i tot d'aquesta circumstància és capaç de treure’n partit. En un capítol de la seva sèrie, Larry David descobria els avantatges de sortir amb una dona discapacitada. Jocelyn, que així es diu el personatge, se n'aprofita des de l'altre costat, fins i tot quan el primer gran gir del guió l'aboca a una farsa insostenible, aquest cop amb Alexandra Lamy com a presa en potència.

Tenir un personatge tan pocavergonya i alhora “entranyable” en una comèdia romàntica d'equívocs és una font de situacions amb potencial còmic. La pel·lícula l'explota amb valentia durant una fase, amb acudits moderadament incorrectes, que passarien el tall Campofrío. No hi ha voluntat de satisfer els “ofesos” ni perill aparent que es rebel·lin, en tot cas. La mala notícia és que el guió, tot i reservar-se les seves petites sorpreses, gairebé mai aconsegueix esquivar la categoria de previsible. A Dubosc se li veuen les idees com a un mal jugador de pòquer.


Aquí l'espectador pot optar per desentendre’s de la trama i confiar que el grapat d'acudits més eficaços salvi la tarda. La principal alternativa és entregar-se a les seves virtuts, com el to relaxat i la bona química entre els personatges, dins d'un gènere en el qual acabar amb un disgust sempre és l'opció menys recomanable. Davant la manca d'un esperit trencador, en el seu desenvolupament o en el seu desenllaç, la pel·lícula assumeix el tòpic i el que sap que funciona entre el públic. Si de cas, sorprèn que el Dubosc director, primerenc, superi el guionista, amb més experiència.

 

Federico Marín Bellón – Abc.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: