PERDIENDO EL ESTE

Direcció: Paco Caballero Guió: Oriol Capel, Daniel Monedero, David S. Olivas, Antonio Sánchez, Nacho G. Velilla País: Espanya Durada: 89 min Any: 2019 Gènere: Comèdia Interpretació: Julián López, Miki Esparbé, Silvia Alonso, Malena Alterio, Javier Cámara, Carmen Machi, Younes Bachir, Leo Harlem, Eduard Soto, Tom So, Chacha Huang, Gorka Aguinagalde, Marcos Zhang, Malena Gutiérrez Música: Juanjo Javierre Fotografia: David Valldepérez Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 15/02/2019

No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original en castellà

SINOPSI

Amb mil tres cents milions d'habitants, i a punt de convertir-se en la primera potència econòmica mundial, la Xina ha traspassat el tòpic de país exòtic de cultura mil·lenària, on es menja arròs amb bastonets i les erres es pronuncien eles, per esdevenir un país modern i puixant, una nova terra d'oportunitats en la qual tot és possible. Per això milers de joves, fills d'una vella Europa cada vegada més vella, carreguen les seves ambicions a les seves maletes i creuen nou mil quilòmetres de distància disposats, com els pioners, a conquerir el Llunyà Est. Però no és gens fàcil triomfar en una terra que té una llengua, una cultura i uns costums que estan a un món de distància. I no només geogràficament. Després de Perdiendo el norte arriben les noves aventures de la generació perduda, que en la seva recerca de fortuna per l'Extrem Orient es trobarà més perduda que mai.

(filmaffinity.com)

CRÍTICA

Nacho García Velilla canvia Alemanya per Hong Kong a “Perdiendo el este”

Les diferències culturals que els espanyols tenen amb els alemanys esdevenen minúcies si es comparen amb l'abisme que els separa de la idiosincràsia asiàtica. La pel·lícula Perdiendo el este farà un pas més que la seva predecessora, Perdiendo el norte, i continuarà les aventures de Braulio, un jove científic que viatja aquesta vegada a l'Extrem Orient per treballar a la Universitat de Hong Kong. [...]

Braulio (Julián López) fa un any que és a la Xina desenvolupant el seu projecte de recerca i lluitant contra la seva incapacitat per aprendre idiomes. Precisament, aquestes dificultats el porten a cometre diversos errors en la presentació de la seva tesi i el tribunal que l’avalua l'expulsa de la Universitat. El que semblava la seva entrada per la porta gran en el mercat laboral es converteix en un calvari en un país totalment desconegut treballant en llocs precaris.

Quan sembla que les coses no li poden anar pitjor, apareix en la seva vida Xiao (Chacha Huang), una noia llançada i independent, que ha viscut a Occident i és part d'aquesta nova Xina puixant i moderna. Mentre que ella el fa servir a ell per treure’s de sobre els pretendents que li busca el seu pare conservador, ell tracta de casar-se amb ella per aconseguir el visat i poder quedar-se al país. No obstant això, les mentides tenen les potes molt curtes i l'amor salta en escena.

L'elenc el completen Miki Esparbé (Rafa), Silvia Alonso (Raquel), Leo Harlem (Emilio), Carmen Machi (Beni), Malena Alterio (Marisol), Younes Bachir (Hakan), Edu Soto (Curro), Marcos Zhang (Ming ) i Gorka Aguinagalde (Fonseca).

Nacho García Velilla és un dels cineastes aragonesos més coneguts del panorama nacional i va estar al capdavant primer d’exitosíssimes produccions televisives com Siete vidas o Aída. La seva trajectòria a la gran pantalla inclou les comèdies Fuera de carta (2008), Que se mueran los feos (2010), l'esmentada Perdiendo el norte (2015), Villaviciosa de al lado (2016) i la producció germano-nord-americà No manches Frida (2016), que va ser un fenomen a Mèxic.

El cineasta saragossà, que enguany rodarà també una seqüela de No manches Frida, estudia continuar amb un Perdiendo el oeste o un Perdiendo el sud.

(heraldo.es)

 

 

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: