UNA CUESTIÓN DE GÉNERO

Títol original: On the Basis of Sex Direcció: Mimi Leder Guió: Daniel Stiepleman País: EUA Durada: 120 min Any: 2018 Gènere: Drama / Basat en fets reals Interpretació: Felicity Jones, Armie Hammer, Kathy Bates, Sam Waterston, Justin Theroux, Jack Reynor, Stephen Root, Cailee Spaeny, Francis X. McCarthy, Gabrielle Graham, Angela Galuppo, John Ralston, Dawn Ford, Gary Werntz, Callum Shoniker, Paul Spera, Holly G. Frankel, Karl Graboshas, Michael Dickson, Joe Cobden, Arlen Aguayo-Stewart, Stephanie Costa Música: Mychael Danna Fotografia: Michael Grady Distribuïdora: Aurum Producciones Estrena a Espanya: 22/02/2019

Apta per a tots els públics, especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere
Doblada en castellà

SINOPSI

Inspirada en la història real de Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), una jove advocada i mare de família. Ruth, al costat del seu marit l'advocat Martin Ginsburg (Armie Hammer), va canviar el curs de la història amb un singular cas sobre discriminació de gènere que va obrir el camí per a la igualtat en els tribunals.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

‘Una cuestión de género’: la lluita d'una advocada
per la igualtat entre homes i dones davant la llei

Una cuestión de género, una pel·lícula feminista basada en la història real de Ruth Bader Ginsburg, una advocada nord-americana que va lluitar pels drets i la igualtat entre homes i dones durant la dècada dels anys 70.

L'actriu Felicity Jones destaca per la seva meravellosa interpretació i donar vida a Ruth Ginsburg, ja que és ella la que porta tot el protagonisme i és capaç de mostrar-nos aquesta gran lluitadora, per a molts desconeguda, que ha passat a la història per ser una dona avançada al seu temps, que va aconseguir ser jutgessa de la Cort Suprema dels Estats Units durant el mandat del president Bill Clinton i és considerada una icona de la cultura pop i coneguda amb el malnom "RGB", encara que en aquesta pel·lícula no es mostra tant el final de la carrera d'aquesta dona d’èxit sinó dels seus inicis i les dificultats a què va haver d'enfrontar-se en una societat masclista, en què era impossible creure que una dona, mare i jueva, com ella podria aspirar a arribar tan lluny en la seva carrera professional .

Ruth, malgrat obtenir les millors qualificacions durant la universitat, va tenir força dificultats a l'hora de trobar una feina en l'àmbit de l'advocacia, que era considerat una professió per a homes, de manera que en un principi va haver de conformar-se a ser professora, una feina destinada majoritàriament a dones, però Ruth no es conformaria només amb això i gràcies al seu marit l'advocat Martin Ginsburg, que en aquesta ocasió interpreta Armie Hammer, i la seva filla, Ruth no es rendirà i serà capaç de convèncer els tribunals de les injustícies que existeixen si la llei no canvia a favor de la igualtat. Gràcies a la seva lluita va aconseguir que el 1971, els jutges li donessin la raó i van dictaminar que era il·legal i anticonstitucional tractar diferent les dones que els homes.

La directora Mimi Leader, aconsegueix retratar en aquesta biografia audiovisual, la realitat existent d'un masclisme latent que moltes dones com Ruth Ginsburg han patit al llarg dels anys i fins i tot algunes pateixen en l'actualitat.

Al meu entendre la pel·lícula reflecteix l'essència de l'època en què va viure la protagonista d'aquesta història, gràcies a una fantàstica ambientació capaç de recrear una Amèrica que va viure grans canvis socials, com ho va ser en la dècada dels 70, i per descomptat crec que el més destacable d'Una cuestión de género, és donar a conèixer la important tasca que va fer Ruth pel feminisme i la igualtat.

Iris Redondo – La-fm.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: