LA PROFESORA DE PARVULARIO

Títol original: The Kindergarten Teacher Direcció i guió: Sara Colangelo País: EUA Durada: 96 min Any: 20018 Gènere: Drama, ensenyament Interpretació: Maggie Gyllenhaal, Parker Sevak, Rosa Salazar, Anna Barynishikov, Michael Chernus, Gael García Bernal, Anna Baryshnikov, Ajay Naidu, Daisy Tahan, Haley Murphy, Sam Jules, Samrat Chakrabarti, Douglas Taurel, Carson Grant, Aamira Martinez, Stefaniya Makarova, Nikhil Melnechuk Música: Asher Goldschmidt Fotografia: Pepe Avila del Pino Distribuïdora: La Aventura Audiovisual Estrena a Espanya: 12/04/2019

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en castellà i versió original subtitulada en castellà

SINOPSI

Remake de la pel·lícula israeliana Haganenet, de Nadav Lapid. La profesora de parvulario narra la història de Lisa Spinelli, una professora cada vegada més esgotada de la seva rutinària vida a Staten Island. Un dia tot canvia quan apareix un nen a la seva classe a qui ella considera com un prodigi de la poesia. La jove acabarà obsessionant-se pel petit i el seu inesgotable talent fins al punt de posar en perill tots els pilars de la seva monòtona vida.


(Sensacine.com)

CRÍTICA

 

“La profesora de parvulario” (2018) de Sara Colangelo

La profesora de parvulario convida a la reflexió sobre el procés creatiu i el paper de l'artista en un món que s'ha transformat radicalment.

La profesora de parvulario (The Kindergarten Teacher) és una pel·lícula de tints psicològics i sociològics que planteja tant la recerca de la bellesa (en la creació), com el seu lloc en el món hipercomunicat actual. Descriu la sensació de 'puresa' que s'allotja en un ésser creatiu abocat a la deriva dels temps per la seva infantesa, i la desesperació gairebé obsessiva d'una professora que pot veure la genialitat però no crear-la.

Amb la poesia com a art protagonista, la cinta de Sara Colangelo desprèn nostàlgia i es deixa portar per la impressionant interpretació de Maggie Gyllenhaal.

Lisa Spinelli (la protagonista a qui dona vida Gyllenhaal), professora a Staten Island, sent que la profunditat poètica de la vida es difumina en el seu entorn familiar i social, i fa de l'atenció al seu alumnat una "croada" contra aquest despropòsit, mentre descobreix un geni en potència -un Mozart del vers- que supera la pròpia capacitat creativa en la qual ella insisteix per a si però que no assoleix.

Encara que, en algunes ocasions, La profesora de parvulario sembla perdre el ritme, Gyllenhaal s'encarrega d'absorbir tota l'atenció i tornar el compàs narratiu a una pel·lícula a la qual la directora atorga, finalment, tints de thriller. La música d'Asher Goldschmidt i la fotografia de Pepe Avila del Pino, també ajuden a fer que el guió de la mateixa Colangelo es faci perfectament intel·ligible.

En definitiva, la nova versió (remake més breu que es trasllada d'Israel a Nova York) d'aquest drama convida, en mans de la directora de Little Accidents, a la reflexió. Especialment sobre el procés de creació i el paper de l'artista en un món que ha transformat radicalment el llenguatge i quefer creatiu.



Javier Cuenca – Cineenlasombra.com

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: