TOY STORY 4

Direcció: Josh Cooley Guió: Rashida Jones, Will McCormack (personatges: John Lasseter) País: EUA Durada: 99 min Any: 2019 Gènere: Animació Música: Randy Newman Distribuïdora: The Walt Disney Estrena a Espanya: 21/06/2019

Apta per a tots els públics, especialment recomanada per als infants
Doblada en català

SINOPSI

El xèrif Woody i el membre del Comando Estel·lar Buzz Lightyear, amb la resta dels seus inseparables companys d’habitació, tornen a la càrrega. Ara viuen en una habitació nova, amb joguines noves com Ducky i Bunny. Però quan una joguina anomenada Forky s'uneixi a Woody i la seva colla, començarà una trepidant aventura al costat de vells i nous amics que els revelarà com de gran pot ser el món per a una joguina.

(Sensacine.com)

 

Entrevista als directors


“Toy Story 4” promet ser la pel·lícula més emotiva de la saga

Preparats per a plorar?

Toy Story és una d'aquestes sagues que posa d'acord tothom: no hi ha ningú que no li agradi. Però no només això, sinó que ha estat una trilogia que ha crescut amb el seu públic, i s’ha convertit en referent de tota una generació. Els nascuts entre els 80 i principis dels 90 l'han viscut de primera mà: vam veure Toy Story quan érem petits; després va arribar Toy Story 2 amb la nostra adolescència, i la història de nous canvis en el grup de joguines era la història que estàvem passant en la nostra pròpia vida. I, una mica després, va arribar Toy Story 3, que implica el pas de l'adolescència a la maduresa, el canvi més gran en la vida, i nosaltres el vam viure paral·lelament a la pel·lícula.

Amb Toy Story 4, què queda per explicar després d'un tancament tan perfecte? Fàcil. En aquest nou mode de vida creat que és la maduresa (en la saga, el canvi de mans de les joguines, d'Andy a Bonnie), és el moment en què tornen vells amics, i ens enfrontem a la vida en general, a nous reptes, a ampliar la nostra visió del món. I és això precisament el que ens ofereix Toy Story 4

En un nou avanç que hem pogut veure de la cinta d'animació de Disney i Pixar, descobrim una cosa que ja havíem vist: el retorn de Bo Peep. Però no és la pastora innocent que un cop va conèixer Woody. Ha canviat, i molt. I posarà a prova la forma de vida tranquil·la i segura de Woody. Sens dubte, serà el personatge de la pel·lícula, i farà parlar molt un cop s'estreni la cinta.

Un altre dels personatges nous a tenir en compte és Forky, una forquilla cullera existencialista que arriba de la forma més curiosa possible al grup de joguines (de fet, ens ajuda a comprendre en una escena com neixen les joguines, com cobren vida), i que no només posarà contra les cordes tothom (per la seva increïble diferent forma de veure-ho tot) sinó també Pixar, que aneu a saber com aconsegueix vendre el marxandatge de la joguina.

Pel que hem pogut veure en primícia, Toy Story 4 aclareix les pors que teníem sobre aquesta nova entrega, que tots crèiem innecessària. Pixar té encara alguna cosa per explicar a la vida de Woody i companyia. L'humor segueix intacte (sobretot gràcies a Forky i als nous personatges Bunny i Ducky), les veus funcionen a la perfecció (Keanu Reeves està perfecte), les referències a clàssics del cinema segueixen presents (atenció a un personatge molt similar al de Norma Desmond a El crepúsculo de los dioses) i l'emoció, com sempre, a flor de pell, amb un començament punyent que ens prepara per al que vindrà.

Un altre dels elements sorprenents és la qualitat de l'animació, que ha arribat a cotes estratosfèriques en aquest nou lliurament. Així que relax, Pixar sap el que fa, i aquesta quarta entrega ens ho demostrarà un cop més.

Juan Arcones – Fotogramas.es
 
 

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: