ASTÉRIX: EL SECRETO DE LA POCIÓN MÁGICA

Títol original: Astérix: Le secret de la potion magique Direcció: Alexandre Astier, Louis Clichy Guió: Alexandre Astier (còmic: René Goscinny, Albert Uderzo) País: França Durada: 86 min Any: 2018 Gènere: Animació, aventures Distribuïdora: Vértice Cine Estrena a Espanya: 11/01/2019

Apta per a tots els públics, especialment recomanada per a la infància

Doblada en castellà

SINOPSI

Després de patir una caiguda recollint vesc, Panoramix decideix que ha arribat l'hora d'assegurar el futur del poble. Acompanyat per Astèrix i Obèlix, emprèn la recerca d'un talentós druida al qual vol transmetre el secret de la poció màgica.

(Filmaffinity.com)

 

CRÍTICA

 

“Astérix: El secreto de la poción màgica”: La importància del saber

L'esperança que es va despertar amb l'estrena d’Astérix: La residencia de los dioses, que va retornar a la saga l'esplendor de les pel·lícules d'abans, no era una cosa momentània. Després de l'èxit de la primera pel·lícula sobre els personatges dels còmics creats per René Goscinny i Albert Uderzo, arriba ara Astérix: El secreto de la poción mágica, que deixa ben clar que la franquícia Astèrix seguirà donant molta guerra.

Un dia, el druida Panoramix veu que un ocell és a punt de caure del seu niu. Decidit a rescatar-lo, el savi ancià sense voler pateix una caiguda que provocarà que hagi de fer repòs. A causa que el druida mai havia caigut d'aquesta forma, Panoramix comença a pensar que és massa gran per seguir vetllant pel poble gal. Per això, decideix que ja és moment de trobar un relleu i revelar la fórmula de la poció màgica a un successor que asseguri el futur de la Gàl·lia. Juntament amb Astèrix, Obèlix, la jove Pectina i tots els homes del poble gal, el druida buscarà el seu substitut.

L'esperit d'antany amb aires innovadors

A diferència de La residencia de los dioses, El secreto de la poción màgica és una pel·lícula original, és a dir, que no està basada en un dels còmics de la saga Astèrix. Això, sense voler, l'enllaça amb Astérix y las 12 pruebas, produïda el 1976 i considerada la millor pel·lícula d’Astèrix i Obèlix. El fet del ser material original per a cinemes, que posteriorment s'ha editat també com a còmic, els directors Alexandre Astier i Louis Clichy, que ja van dirigir l'anterior cinta animada, han pogut crear una proposta diferent que planteja qüestions noves, però sense perdre l'essència dels còmics que van crear Goscinny i Uderzo.

AmbEl secreto de la poción màgica, la saga Astèrix segueix evolucionant, sense perdre el carisma que l'ha fet única, mostrant un rerefons complex, en el qual es planteja el relleu generacional com a forma natural de la vida, la importància de deixar un llegat i d'assegurar el benestar de futures generacions. A més, s'hi inclou cert missatge feminista que està en consonància amb el present actual, el personatge de Pectina és, sens dubte, un dels més interessants d'aquesta pel·lícula i que ha arribat per quedar-se. Al seu costat hi ha les dones gales, dona gust veure en la proposta d'Astier i Clichy unes dones que, amb el mateix valor que els homes, són capaces de deixar KO els soldats de l'Imperi Romà.

La saga 'Astèrix', més viva que mai

A més de tenir un rerefons innovador, El secreto de la poción màgica manté l'essència original que ha forjat l'èxit d’Astèrix. La seva animació, encara que segueix sent per ordinador, conserva el traç simple que es va veure en les pel·lícules originals i que va aconseguir mantenir-se a La residencia de los dioses. A això cal afegir-hi diversos moments d'humor, amb gags molt encertats que aconseguiran fer riure els més petits, però també el públic adult que l'acompanyi.

Astérix: El secreto de la poción mágica és un exemple del fet que la saga animada està més viva que mai i que ve disposada a seguir conquistant les noves generacions i aconseguir mantenir un valuós llegat cultural. Un cop més, Astèrix no falla, la Gàl·lia resisteix encara amb més força.

El millor: La seva habilitat per mantenir l'essència original dels còmics però oferint un discurs renovat, amb un rerefons complex.

El pitjor: L'ús d'algunes cançons pop.

Miguel Ángel Pizarro – Ecartelera.com

 

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: