PADRE NO HAY MÁS QUE UNO

Direcció: Santiago Segura Guió:  Marta González de Vega, Santiago Segura País: Espanya Durada: 96 min Any: 2019 Gènere: Comèdia Interpretació:  Santiago Segura,  Toni Acosta,  Silvia Abril,  Leo Harlem,  Luna Fulgencio, Carlos González Morollón,  Calma Segura,  Sirena Segura,  Martina D'Antiochia, Anabel Alonso,  Pepa Charro,  Wendy Ramos,  Fernando Gil,  Goizalde Núñez, Marta González de Vega,  Carlo D'Ursi,  Pilar Calvo Morillas Fotografia:  Ángel Iguacel Distribuïdora: Sony Pictures Entertainment Estrena a Espanya: 01/08/2019

Apta per a tots els públics
Versió original en castellà

SINOPSI


Javier és el que hem batejat com un "marit cunyat". Aquest que sense ocupar-se en absolut del que suposa encarregar-se de la casa i dels nens, sap perfectament què és el que cal fer, i que contínuament regala a la seva dona frases del tipus: "És que no t'organitzes" o "no et posis nerviosa", ja que considera que la seva desbordada dona s'ofega en un got d'aigua. Javier s'haurà d'enfrontar a la realitat que suposa bregar amb cinc fills (d'entre quatre i dotze anys) quan la seva dona decideix anar-se'n de viatge i deixar-lo sol amb ells. La caòtica situació que es provoca a casa evolucionarà de forma progressivament còmica fins al desastre més absolut, però alhora els donarà l'oportunitat, a pare i fills, de conèixer-se i gaudir-se per primera vegada. Una experiència que canviarà les seves vides per sempre.

 

 

 



(Filmaffinity.com)

CRÍTICA

 

Santiago Segura busca als seus fills el botó de «off»

Sabent que no ens trobarem amb l'enginy de Groucho, ni amb l'elegància de Hawks o l'emoció de Chaplin, no hi ha cap motiu per privar-nos d'una bona estona amb Santiago Segura i la seva peculiar parentela.

Santiago Segura és un personatge especial, exclusiu, i té una imatge i un «globus», un text que l'acompanya, que d'una manera impossible d'analitzar amb lògica resulta coherent. És algú que et convida a riure mentre t'insulta, a tu o a la teva sensibilitat, perquè té el meravellós do de «molestar» sense molestar. S'allunya en aquesta pel·lícula del món de Torrente i entra a sac en el perillosíssim terreny de la comèdia familiar: el més heretge, llibertí i sacríleg en territori sagrat.

Com en els seus Torrente, ell mateix és el creador i la criatura, aquí un pare circumstancialment entregat a la causa d'atendre els seus quatre diabòlics fills mentre que la mare, per exigències del guió, decideix anar-se'n de viatge perquè ell visqui l'experiència inoblidable de compaginar feina, casa, nens i vivències escolars i extraescolars.

És una comèdia d'embolics i amb aquesta blancor plena de regalims que li proporciona la infància al dia a dia; com que es passa entre rialles, entremaliadures, angoixes i sentiments explosius i contradictoris, podria semblar que no hi ha en ella lletra petita o detalls fora del manual d'aquest tipus de pel·lícules. Però no és així, hi ha finor en l'anàlisi de personatges i situacions, com tot el que fa referència als xats de mamis de l’escola i a allò que és oportú o inadequat en les relacions de pares, nens, professors, cunyats, horaris, aliments i, de nou, aquest exemplar sorprenent de la naturalesa que es coneix com a mamis de l'escola...

Dins de la seva lleugeresa, de la seva agradable trivialitat i de la seva salvatge comicitat, la pel·lícula està empolvorada de malícies i d'astúcies a l'estil, diguem-ne, Segura, i té molts detalls, idees, molts cables solts que en unir-los espetarreguen. Personalment, crec que la part de vacances de Toni Acosta i Silvia Abril podria tenir un millor o més fi lligat, però el pare Segura, els quatre nens (a Calma i Sirena Segura se les va emportar de casa al rodatge) i les seves circumstàncies són realment la versió domèstica d'un documental del National Geographic.

I, en fi, sabent que no ens trobarem amb l'enginy de Groucho, ni amb l'elegància de Hawks o l'emoció de Chaplin, no hi ha cap motiu per privar-nos d'una bona estona amb Santiago Segura i la seva peculiar parentela.


Oti Rodríguez Marchante – Abc.es
 

 

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: