DOCTOR SUEÑO

Títol original: Doctor Sleep Direcció: Mike Flanagan Guió: Akiva Goldsman, Mike Flanagan (Novela: Stephen King) País: EUA Durada: 151 min Any: 2019 Gènere: Terror, thriller Interpretació: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Zahn McClarnon, Carl Lumbly, Alex Essoe, Bruce Greenwood, Catherine Parker, Robert Longstreet, Carel Struycken, Emily Alyn Lind, Selena Anduze, Jocelin Donahue, Chelsea Talmadge, Juan Gaspard, Kyliegh Curran, Deadra Moore, David Michael-Smith, Kevin Petruski Jr., Mistie Gibby, Met Clark Música: The Newton Brothers Fotografia: Michael Fimognari Distribuïdora: Warner Bros Entertainment Estrena a Espanya: 31/10/2019

Pendent de qualificació

Doblada en castellà

SINOPSI

Seqüela del film de culte El resplandor (1980) dirigit per Stanley Kubrick i també basat en una famosa novel·la de Stephen King. La història transcorre alguns anys després dels esdeveniments de The Shining, i segueix Danny Torrance (Ewan McGregor), traumatitzat i amb problemes d'ira i alcoholisme que fan ressò dels problemes del seu pare Jack, que quan les seves habilitats psíquiques ressorgeixen, es contacta amb una nena de nom Abra Stone, a qui ha de rescatar d'un grup de viatgers que s'alimenten dels nens que posseeixen el do de "la resplendor".

(Filmaffinity.com)

 

CRÍTICA

 

Stephen King diu que 'Doctor Sueño' ens "deixarà sense alè"



Si ho diu el mestre...

La setmana passada Mike Flanagan ens va tornar a l'hotel més aterridor del cinema en el primer tràiler de Doctor Sueño, l’esperada seqüela d'El resplandor que ve de la mà del director de la fantàstica La maldición de Hill House. Per si el fantàstic avanç no va ser suficient per conquistar els més difícils, avui el hype acaba d'arribar a nivells insospitats amb un nou tuit de Stephen King, que diu que la pel·lícula ens "deixarà sense sentit".

Específicament, Stephen King va piular el següent: "Aquesta pel·lícula et deixarà sense alè. Si queda alguna cosa després d’It: Capítulo 2, és això".

I això diu molt sobre la pel·lícula, que és alhora una seqüela de la cinta de Kubrick i una adaptació de la novel·la de Stephen King, perquè si ho recordeu bé, el mestre del terror mai va ser especialment fan de la pel·lícula de 1980, per la qual cosa ha hagut d’estimar prou aquesta seqüela per comentar això.

A Doctor Sueño, Dan Torrance, interpretat per Ewan Mcgregor, lluita per trobar una mica de pau tot i seguir irremeiablement marcat pel trauma que va patir de nen a l'Hotel Overlook. Però aquesta pau es trenca quan coneix Abra (Kyliegh Curran), una valenta adolescent dotada d'un poderós do extrasensorial, conegut com la "resplendor". Abra reconeix instintivament que Dan comparteix el seu poder i, desesperada, li demana ajuda per enfrontar-se a la despietada Rose the Hat (Rebecca Ferguson) i als seus seguidors, The True Knot, que s'alimenten dels nens que posseeixen el do de la resplendor en la seva recerca de la immortalitat.

Dan i Abra formen una estranya aliança i emprenen una batalla a vida o mort contra Rose. La innocència d'Abra i el seu valor a l'hora d'acceptar la seva resplendor obliguen en Dan a recórrer als seus propis poders com no ho havia fet mai. S'haurà d'enfrontar a les seves pors alhora que reviu els fantasmes del passat.

Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Emily Alyn Lind, Bruce Greenwood, Zahn McClarnon, Alex Essoe, Jocelin Donahue, Jacob Tremblay i Carl Lumbly protagonitzen la pel·lícula, produïda per Trevor Macy i Jon Berg, amb Roy Lee, Scott Lumpkin, Akiva Goldsman i Kevin McCormick com a productors executius.


Pablo S. Pastor – fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: