NOBERTA

Direcció: Sonia Escolano, Belén López Albert Guió: Sonia Escolano País: Espanya Durada: 88 min Any: 2024 Gènere: Comèdia Interpretació: Luis Bermejo, Adriana Ozores, Mariona Terés, María Romanillos... Música: Arnau Bataller Fotografia: David Valldepérez Distribuïdora: Filmax Estrena a Espanya: 25/7/2024

No recomanada per a menors de 12 anys, especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere

Versió original en espanyol
      

SINOPSI

El Norberto porta tota una vida amb la María. Són gent humil, de barri, i de tant en tant atracadors. Però el Norberto necessita fer un gir per sentir-se viu, lliure, per sentir-se ELLA mateixa. Una confessió inesperada que posarà en perill tota la seva vida.

(Filmax)

CRITICA

Comèdia familiar amb tints dramàtics i rerefons LGTBIQ+. Dirigida per les debutants Sonia Escolano, que signa també el guió, i Belén López Albert, està protagonitzada per Luis Bermejo, Adriana Ozores, Mariona Terés i María Romanillos. Completen l’elenc Adelfa Calvo, Carme Balagué, Maria Lanau, Ramon Agirre, Xavier Deltell i César Tormo.

Norbert(a) està produïda per Imposible Films i Norbertafilm AIE, amb la participació de RTVE, amb el suport de l'ICAA i Televisió de Catalunya.
Es tracta d'una comèdia àgil amb molt d'amor i de veritat. Una història original i refrescant on destaquen la naturalitat, vitalitat i humanitat dels seus personatges: la seva veritat, els seus èxits i els seus fracassos, les seves passions i les seves pors...
La història de Norbert(a) mostra el que passa quan ens atrevim a ser senzillament el que som, quan ens revelem davant dels altres esperant un amor incondicional.

Inspirada no només en una història real, sinó en milers d'elles, Norbert(a) busca alhora inspirar la realitat d'altres tantes persones.
En paraules de Sonia Escolano, "Norbert(a) és una dramèdia, amb molt d'humor, tendresa i sobretot amb un cant a la vida, a l'esperança i a la llibertat. Una pel·lícula amb la qual retre homenatge a tots els valents que decideixen ser qui són realment".

Per la seva banda, Belén López assegura que "és una pel·lícula d'emocions, on el punt de vista de la història és sempre el de la parella protagonista, Norberto i María, però, alhora, el vincle amb la seva família i amics. La vitalitat i bondat, la naturalitat i l'aire desenfadat també són protagonistes aportant comicitat al tabú de les coses serioses".

LaHiguera.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: